تاریخ : 1397/10/3 14:39
شناسه : 204982

وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: براساس آمارهای جهانی در سال 2017 میلادی ، ایران رتبه 16 تولیدات علمی در جهان و رتبه اول سرعت رشد تولیدات علمی دنیا را از آن خود کرده است .

منصور غلامی روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل، این توضیح را نیز داد که کشورهای چین و روسیه در رشد تولیدات علمی پس از ایران قرار گرفته اند .
وی با بیان اینکه هر سال اهمیت نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی بیشتر می شود. افزود: دانشگاه های ما ظرفیت های بسیار خوبی را در سطح علمی دارند.
غلامی با بیان این جمله که در منطقه هم اول هستیم ، تصریح کرد : این نمایشگاه ها و آمارهای رشد علمی ظرفیت ما را نشان می دهد، حتی در بعضی رشته های تخصصی در دنیا برتر هستیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهارکرد : اعداد و ارقام رشد ایران میزان ظرفیت علمی کشور را نشان می‌دهد، درعین حال که کشورمان در حوزه‌هایی مانند نانو تکنولوژی و فناوری بایو و سایر رشته ها رتبه‌های کمتر از 10 را کسب کرده است.
وی با اشاره به این‌که در حال‌ حاضر اساتید و محققان مراکز تحقیقاتی سایر دستگاه‌ها به ظرفیت‌های علمی کشور پیوسته اند، گفت : از این رو ظرفیت بزرگ علمی در کشور ایجاد شده است.
به گفته غلامی ، رویکرد وزارت علوم در سال‌های اخیر حرکت به سمت تولید فناوری و کاربرد دانش و فناوری ها در جامعه و همچنین تولید ثروت است.
وی تاکید کرد : اصرار ما به توجه به ظرفیت های علمی مهم است چرا که ظرفیت های بالایی داریم اگرچه تجربه این کار خیلی طولانی نیست اما نمونه های متفاوتی را داشتیم.
غلامی تصریح کرد : سال به سال اهمیت نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی بیشتر می شود، گاهی شرایط زمان می تواند اثرگذاری دستاوردها را بیشتر نشان دهد.
وزیر علوم اظهار کرد: ما باید به سمت تولید ثروت و کارافرینی حرکت کنیم که در این راستا تا زمان حاضر 43 پارک های علم و فناوری را تشکیل دادیم.
غلامی ادامه داد : وزارت علوم در راستای حمایت از تبدیل دانش و فناوری به کاربرد، حمایت های مالی را از حوزه پژوهش به سمت حمایت از شرکت های جوان هدایت کرده در حالی که در مجموع بخش کمی از اعتبارات پژوهشی را داریم.
به گفته غلامی، اگر تمام دستگاه ها اعتبارات پژوهشی را به این سمت سوق دهند حرکت جهادی و ملی انجام می شود که با اقتدار کشور همراه است.
وی با بیان اینکه در حوزه صندوق های حمایت از پژوهش هم صندوق های متعددی هست، گفت: تاکید و اصرار به توجه به ظرفیت های علمی مهم است. ما ظرفیت های بالایی داریم اگر چه تجربه این کار خیلی طولانی نیست اما نمونه های متفاوتی را داشتیم. تمام تولیدکنندگان داخلی به مجموعه های فکری کشورمان اطمینان کنند قطعا قدم های بلندی از سمت مجموعه های علمی مشاهده می کنیم .

پاسخی بگذارید