تاریخ : 1399/10/10 20:38
شناسه : 398659


حسنا مهرنوروزی-این روزهای سخت  کرونایی که می گذرد یکی از بخش های به شدت آسیب دیده  صنعت  گردشگری  راهنمایان راهنمایان  هستند  قشری بودنشان برای توسعه گردشگری نعمت بی بدیلی محسوب می شود افرادی عاشق و دلباخته شهر و دیارشان  که تلاش می کنند تا جاذبه های گردشگری شهرشان را به بازدید کنندگان بشناسانند کسانی که سعی می کنند سفر را برایت جذاب تر کنند.


 در واقع راهنمایان گردشگری به عنوان یکی از ارکان اصلی صنعت گردشگری و سفیران فرهنگی همواره وظیفه خطیر تصویرسازی صحیح کشور در ابعاد سیاسی، فرهنگی و مذهبی را به عهده داشته و در صف مقدم مبارزه با ایران هراسی قرار دارند.  راهنمایان گردشگری را پلی میان ملتها برای تفسیر مفاهیم فرهنگی، معماری و باورها می دانند.


 این قشر به عنوان نیروی متخصص صنعت گردشگری نقش بسیار اساسی را در ارزآوری و توزیع یکنواخت سفر به استانهای مختلف کشور ایفا میکنند. از سوی دیگر به واسطه ارتباط مستقیم با گردشگران خارجی نقش به سزایی در تامین امنیت کشور دارند.


راهنمایان گردشگری را عمدتا جوانان تحصیلکرده و مسلط به حداقل یک زبان خارجی تشکیل میدهند. اما بواسطه محرومیت از قوانین حمایتی خدمات تامین اجتماعی، بازنشستگی، بیمه درمانی و همچنین بحرانهای سیاسی و تحریم‌های ظالمانه غرب، همیشه نگران امنیت شغلی خود هستند و در نتیجه به دنبال مشاغلی با امنیت شغلی بالاتر و چه بسا مهاجرت به کشورهای دیگر هستند.


بر این اساس فرار مغزها و ریزش نیروهای متخصص در این صنف یک چالش اساسی و آسیب قابل توجه به حساب میآید. دیگر گروه شاغل در این زنجیره پیشکسوتان و زنان مستقل شاغل در این صنعت هستند که شوربختانه بسیاری از آنها در پرداخت هزینه های زندگی و درمان با مشکلات عدیده روبرو هستند


انجمن راهنمایان گردشگری در سال 1392 تاسیس شد و همین جوان بودن  این انجمن برای آنها دردسری شده که جدی گرفته نشوند بطوری که در بودجه سال 1400اصلا دیده نشدند.


نرجس السادات فقیه مسئول کمیته امور صنفی کانون راهنمایان گردشگری کشور و نایب رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان قم در گفتگو با خبرنگار ما اوضاع راهنمایان گردشگری را اینگونه توصیف می کند: راهنمایان گردشگری استان قم بیش از یکسال است که از اوضاع پیش آمده در کشور نظیر گرانی بنزین، اعتراضات مردمی، تعطیلی گسترده و قطعی اینترنت، ترور سردادسلیمانی، ماجرای هواپیمای اوکراینی  با افت شدید بازار کاری مواجه شده و همه به امید فصل کاری بهار به انتظار بودند که متاسفانه با شیوع گسترده کووید 19، این امید نیز از دست رفت.


وی بیان می کند:راهنمایان گردشگری به شدت از لحاظ اوضاع معیشتی تحت فشار قرار گرفته اند و همانطور که می دانید با بهبود شرایط، راهنمایان گردشگری آخرین حلقه زنجیره گردشگری هستند که به این چرخه باز می گردند و با تحلیل و پیش بینی واقع بینانه شرایط، حاکی از کسادی گردشگری تا ماه های پیش روست و این نگرانی راهنمایان گردشگری را به سمت ناامیدی این قشر تحصیل کرده، بیکاری ،اضطراب و خروج نیروی انسانی آموزش دیده از گردشگری  سوق می دهد.


وی از ندیدن آنان توسط مجلسیان گلایه می کند و می گوید: از طریق نمایندگان مجلس همه تلاش خود را انجام می دهیم تا حق ما نادیده گرفته نشود.


گفته های سد محسن حاجی  سعید رییس کانون راهنمایان گردشکری کشور قابل تامل است.


رهنمایان گردشگری حمایت دلگرم کننده‌ای ندارند


رییس کانون راهنمایان گردشگری کشور از اختصاص ندادن بودجه‌ای برای پوشش بیمه‌ای راهنمایان گردشگری نگران است  و می‌گوید: در حالی راهنمایان از فهرست پوشش بیمه‌ای برای تخصیص بودجه حذف شده‎‌اند که اخیراً وعده‌تحقق این مهم از سوی دولت داده شده بود.


«سیدمحسن حاجی‌سعید» در گفت‌وگو با خبرنگاران  با گلایه از حمایت نشدن راهنمایان گردشگری توسط سازمان برنامه و بودجه، می‌گوید: اختصاص ندادن ردیف بودجه‌ای برای راهنمایان گردشگری خیانت دولت به راهنمایان سراسر کشور در بدترین شرایط شغلی و در اوج دوران کرونا است.


وی با تکرار این جمله که «ما راهنمایان حمایت دلگرم کننده‌ای نداریم»، تصریح می‌کند: در حالی راهنمایان از فهرست پوشش بیمه‌ای برای تخصیص بودجه حذف شده‎‌اند که اخیرا وعده‌ تحقق این مهم از سوی دولت داده شده بود.


رئیس کانون راهنمایان گردشگری کشور با بیان این که گردشگری ابزاری برای نامزدهای ریاست جمهوری در ادوار مختلف شده ولی وقتی اصلی‌ترین خواسته‌های اهالی صنعت گردشگری مطرح می‌شود، با بی‌اعتنایی از آن عبور می‌کنند.


این مسئول لازمه توسعه صنعت گردشگری را اصلاح سیاست‌های خارجی کشور می‌داند و می‌گوید: گسترش گردشگری در کشور ما نیاز به اقدام خاصی از سوی دولت ندارد چرا که ایران به اندازه کافی فرهنگ مهمان نوازی و جاذبه‌های گردشگری را داشته و مردم دنیا مشتاق سفر به آن هستند و تنها کافی است اعتمادسازی و مراوده مسالمت‌آمیز با دنیا برقرار شود.


وی با بیان این که در اذهان بسیاری از مردم دنیا ایران مقصد مورد اعتمادی نیست، می‌گوید: متاسفانه تبلغیات سوء زیادی واقعیت کشور ایران را در دنیا کم‌رنگ کرده و جز با کمپین سازی، تبلیغات و نشان دادن واقعیت‌ها نمی‌توان این وضعیت را بهبود بخشید.


حاجی‌سعید به بودجه اندک تبلیغات گردشگری ایران اشاره و تصریح می‌کند: در کشورهایی اسلامی و مشابه ایران مانند مالزی سالانه حدود ۱۵۰ میلیون دلار صرف تبلیغات گردشگری میشود.


وی با بیان این که افزایش ۱۰ درصدی بودجه وزارت گردشگری ایران در سال جاری جوابگوی نیازهای این صنعت نیست، می‌گوید: اکنون وضعیت گردشگری در تمام دنیا مشابه است و همه به واسطه بحران در نقطه شروع یک مسابقه هستیم اما در کشور ما هیچ برنامه‌ای در این رابطه وجود ندارد و پیشنهادات وزارت گردشگری برای راه اندازی گردشگری با رعایت پروتکل‌ها نیز در ستاد ملی کرونا بلاتکلیف مانده است.


این مسئول با تاکید بر این که پوشش بیمه راهنمایان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ با وجود پیگیری‌های زیاد، مورد اهتمام قرار نگرفته است، می‌گوید: متاسفانه خروج راهنمایان گردشگری از صنعت، مسئله‌ای بسیار اساسی است که در نبود حمایتهای بیمه‌ای به عنوان اصلی‌ترین خواسته این قشر ادامه خواهد داشت و هیچ امیدی نیز برای حفظ سفرای فرهنگی کشورمان وجود ندارد.


شفاف نبودن مصارف افزایش نرخ عوارض خروج از کشور


حاجی سعید به مشکلات دیگری در حوزه گردشگری نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: یکی از اقداماتی که به بهانه کمک به صنعت گردشگری در سه سال گذشته انجام شده، افزایش نرخ عوارض خروج از کشور است.

وی اضافه می‌کند: مسئله اینجاست که این درامد با وجود هدف کمک به توسعه گردشگری، به مصارف این صنعت نرسید،ه و گویا دولت از این روش‌ها صرفا برای جبران کمبودهای خود اقدام کرده و توسعه گردشگری مدنظر نبوده است.


وی فراکسیون گردشگری مجلس را یک ظرفیت مهم برای صنعت گردشگری می‌داند و می‌گوید: از ظرفیت مجلس برای شنیدن صدای راهنمایان گردشگری نجیب و ارائه راهکار قانونی برای حل مشکلات اصلی صنف و صنعت گردشگری، بهره خواهیم برد.


محمد صالح جوکار بیر فراکسیون گردشگری مجلس این گونه توضیح می دهد


هیات وزیران در بودجه ۱۴۰۰ برای گردشگری، یارانه لحاظ کنند


 دبیر فراکسیون گردشگری مجلس ارائه یارانه به فعالان صنعت گردشگری به ویژه در بخش انرژی را برای رونق و توسعه این بخش در کشورمان ضروری خواند.


«محمدصالح جوکار» نماینده مردم یزدو اشکذر و دبیر فراکسیون گردشگری مجلس در گفت‌وگو با ایسنا راجع به این موضوع خاطرنشان می‌کند: گردشگری، یک صنعت نوپا و تازه تاسیس در کشور ایران است و دولت باید برای این صنعت یارانه اختصاص بدهد.


وی با تاکید بر این که باید برای کمک به رونق و توسعه گردشگری در کشورمان کاهش هزینه‌های فعالان این بخش از سوی دولت کاهش یابد، افزود: دولت باید سوبسیدهای لازم را خصوصاً در مورد تعرفه‌های خدماتی مانند برق، آب و گاز به صنعت گردشگری ارائه دهد.


دبیر فراکسیون گردشگری مجلس با بیان این که چنین حمایت‌هایی باید به طور جدی در قانون بودجه کشور لحاظ شود، گفت: هیات وزیران باید در این رابطه تصمیم لازم را اخذ و در بودجه ۱۴۰۰ این موضوع را لحاظ کنند.


وی با اشاره به تعرفه پایین‌تر ارائه شده در روستاها، تاکید کرد: گردشگری نیز باید همانند روستاها مشمول تعرفه‌های پایین‌تری از سوی دولت شود و این موضوع می‌تواند از طریق پیگیری احکام بودجه ۱۴۰۰ نیز دنبال شود.


جوکار با تاکید بر این که ارائه چنین خدماتی وظیفه دولت‌هاست، یادآور شد: اعمال چنین تعرفه‌هایی می‌تواند در برنامه هفتم توسعه لحاظ و یارانه به تعرفه‌های خدماتی داده شده است.


حقیقت ماجرا این است که کرونا ناغافل خیلی از بخش های اقتصادی کشور ما و دنیا را برهم زده ست اما بخش گردشگری اوضاعش به شدت آشفته است که امیدواریم با حمایت دولت و مجالس بخش های مختلف گردشگری دوباره به رونق قبل باز گردند.



انتهای پیام/

پاسخی بگذارید