گروه: سایر / یادداشت
تاریخ : 1402/08/27 12:15
شناسه : 404704

اکنون در سالروز شهادت شهید مهدی زین‌الدین فرمانده لشکرعلی بن ابی طالب به سر می‌بریم ‏و همین بهانه‌ای شد تا اینبار برگی از زندگینامه این شهید والا مقام را مرور کنیم.‏

مهدی زین الدین در سال 1338 هجری شمسی در تهران متولد شد. مادرش که بانویی مانوس ‏با قرآن و آشنای با دین و مذهب بود برای تربیت فرزندش کوشش فراوانی کرد. نبوغ و ‏استعداد مهدی باعث شد که او در کودکی قرآن را بدون معلم و استاد یاد بگیرد و بر قرائت ‏مستمر آن تلاش کند.‏

‏ پس از ورود به دبستان در اوقات بیکاری به پدرش که کتابفروشی داشت، کمک می‌کرد و به ‏عنوان یک فرزند، پدر و مادر را در امور زندگی یاری می‌داد.

وی در دوران دبیرستان گرایش‌های سیاسی پیدا کرد و با سید اسدالله مدنی روابط نزدیکی ‏داشت. در این دوره شهید زین‌الدین به همراه خانواده‌اش در شهر خرم‌آباد ساکن بودند که به ‏دلیل فعالیت سیاسی پدرش، به شهر سقز تبعید شدند و در این شهر نیز فعالیت‌های سیاسی او ‏باعث شد که از دبیرستان اخراج شود. پس از اخراج از دبیرستان، با تغییر رشته از ریاضی ‏به علوم تجربی موفق به دریافت مدرک دیپلم تجربی گردید.

پس از مدتی پدرش این بار از سقز به اقلید تبعید شد و در این فرصت خانواده وی نیز از ‏خرم ‌آباد به قم مهاجرت کردند و او نیز همراه با خانواده به قم نقل مکان کرد.

شهید والامقام مهدی زین الدین، از نخبگانی است که رتبه چهار پزشکی و بورسیه تحصیل ‏خارج از کشور را رها کرد و به فرمان امام راحل، راهی جبهه ها شد.

زین‌الدین در کنار تلاش بی‌وقفه‌اش، از مستحبات غافل نبود. معتقد بود که جبهه‌های نبرد، ‏مکانی مقدس است و انسان در این مکان، به خدا تقرب پیدا می‌کند. او همواره سعی می‌کرد که ‏با وضو باشد. به دیگران نیز تاکید می‌کرد که همیشه با وضو باشند. به نماز اول وقت توجه ‏بسیار داشت و با قرآن مانوس بود و به حفظ آیات آن می‌پرداخت.

او یکی از فرماندهان محبوب جبهه‌ها به شمار می‌آمد. فرماندهی که نور معرفت، تقوا، صبر ‏و استقامت سراسر وجودش را فراگرفته بود و این نورانیت به اطرافیان نیز سرایت کرده بود. ‏چنانچه گفته می‌شود 70 درصد نیروهای پاسدار و بسیجی آن لشکر، نماز شب می‌خواندند.

در 27 آبان سال 1363 زین‌الدین به همراه برادرش مجید (که مسئول اطلاعات و عملیات ‏تیپ 2 لشکر علی‌بن ابیطالب(ع) بود) جهت شناسایی منطقه عملیاتی از باختران به سمت ‏سردشت حرکت می‌کنند. در آنجا به برادران می‌گوید: من چند ساعت پیش خواب دیدم که ‏خودم و برادرم شهید شدیم. موقعی که عازم منطقه می‌شوند، راننده‌شان را پیاده کرده و ‏می‌گویند: خودمان می‌رویم. حتی در مقابل درخواست یکی از برادران، مبنی بر همراه شدن با ‏آن‌ها، برادر مهدی می‌گوید: تو اگر شهید بشوی، جواب عمویت را نمی‌توانیم بدهیم، اما ما دو ‏برادر اگر شهید بشویم جواب پدرمان را می‌توانیم بدهیم.

فرمانده محبوب بسیجی‌ها، سرانجام پس از سالیان طولانی دفاع در جبهه‌ها و شرکت در ‏عملیات و صحنه‌های افتخارآفرین، در درگیری با ضد انقلاب شربت شهادت را نوشید و روح ‏بلندش از این جسم خاکی به پرواز درآمد.‏

پیکر مطهر سردار شهید مهدی زین الدین فرمانده لشکر 17 علی ‏بن ابی‏ طالب (ع) در قم ‏تشییع و سپس در قطعه 5 گلزار شهدای علی بن جعفر قم به خاک سپرده شد.

کد: 133‏

پاسخی بگذارید