گروه: سایر / گزارش
تاریخ : 1403/03/19 13:32
شناسه : 408330

زهره نعلبندی


شاخه سبز- آب شرب استان قم در سال‌های اخیر در وضعیت مناسبی ‏قرار گرفته که البته برای مدیریت هرچه بهتر این روند نیازمند همراهی ‏همشهریان در رعایت سرانه مصرف و صرفه جویی هستیم.‏
به گزارش خبرنگار شاخه سبز،  بسیاری از مشکلات بهداشتی ‏کشورهای در حال پیشرفت، عدم برخوردای از آب آشامیدنی سالم است. ‏از آنجایی که محور توسعه پایدار، انسان سالم است و سلامت انسان در ‏گرو بهره مندی از آب آشامیدنی مطلوب می‌باشد بدون تامین آب سالم ‏جایی برای سلامت مو رفاه جامعه، وجود ندارد. ‏
آب از دو بعد بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت است. از بعد اقتصادی ‏به حرکت درآورنده چرخ صنعت و رونق بخش فعالیت کشاورزی است. ‏از بعد بهداشتی آب با کیفیت، تضمین کننده سلامت انسان است. ‏
دسترسی به آب آشامیدنی سالم یکی از نیازهای اساسی جامعه بوده و ‏به عنوان مهم ترین منبع حیاتی محسوب شده و اهمیت بسزایی در ‏زندگی انسان دارد.‏
بر اساس نتایج بررسی متخصصان، بهترین نوع آب مصرفی آبی است ‏که مقدار مواد معدنی موجود در آن بسیار کم باشد. به طور طبیعی مواد ‏معدنی در سنگ، خاک و سطح زمین وجود دارند که آب در مسیر ‏رسیدن به رودخانه یا سد با این مواد ترکیب می‌شود.‏
املاح یا مواد معدنی به دلیل الکترون‌های موجود در ساختار اتمی مواد ‏معدنی با الکترون‌های بدن متجانس نیستند و موجب شکل گیری سنگ ‏کلیه، درد مفاصل و فشارخون می شوند.‏
بیش از سه چهارم کره زمین را آب فراگرفته است، اما بیشتر از 97 ‏درصد این مقدار آب اقیانوس‌ها و دریاهاست که غیر قابل شرب هستند ‏و کمی بیش از 2 درصد نیز در یخچال‌های قطبی ذخیره شده‌اند که غیر ‏قابل دسترس هستند. در واقع تنها 0/4 درصد از منابع آبی زمین قابل ‏استفاده است و تمام موجودات زنده از همین مقدار استفاده می کنند.‏
یک آب سالم علاوه بر آلوده نبودن باید دارای ویژگی‌های دیگری نیز ‏باشد تا بتواند در افزایش سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها، درمان و ‏حتی افزایش طول عمر و جلوگیری از پیری زودرس مفید و موثر واقع ‏شود. در واقع آلوده نبودن، شرط لازم برای یک آب سالم است، اما به ‏هیچ وجه کافی نیست.‏
آب شرب استان قم نیز در سال‌های اخیر در وضعیت مناسبی قرار ‏گرفته که مهدی نظرزاده مدیرعامل شرکت آبفای استان قم در توضیح ‏این مسئله بیان می‌دارد: با تلاش صورت گرفته، آب مورد نیاز مردم ‏استان در وضعیت مطلوبی تامین می‌شود که البته مدیریت هرچه بهتر ‏این روند نیازمند همراهی همشهریان در رعایت سرانه مصرف و ‏صرفه جویی است.‏
وی با تاکید بر اینکه دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی پایه و ‏اساس سلامت انسان به شمار می‌رود، ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب ‏استان قم به عنوان متولی تامین آب مصرفی مردم، اصلی‌ترین رسالت ‏خود را تامین و حفظ سلامت آب شرب می‌داند.‏
نظرزاده با بیان اینکه وظیفه کنترل، پایش و نظارت بر سلامت آب ‏شرب استان بر عهده مرکز پایش و کنترل کیفیت آب و فاضلاب است، ‏خاطرنشان کرد: در همین راستا فعالیت‌های آزمایشگاه در فرآیند و ‏توزیع آب شرب و بهداشتی از اهمیت به سزایی برخوردار است.‏
وی با اشاره به اینکه کیفیت آب شرب قم، با توجه به دستورالعمل‌های ‏موجود و با نظارت مرکز بهداشت استان مورد پایش و بررسی قرار ‏می‌گیرد، بیان کرد: این پایش به صورت لحظه‌ای و مستمر از منابع ‏تولید تا نقطه مصرف به انجام می‌رسد.‏
وی از انجام آزمون‌های مختلف اعم از فیزیک وشیمیایی، میکروبی، ‏کلرسنجی، کدورت سنجی، فلزات سنگین و بیولوژی به صورت روزانه ‏بر روی آب شرب استان خبر داد و اعلام داشت: در سال گذشته بیش ‏از ۲۷۹ هزار آزمون در سطح استان بر روی آب شرب، شبکه و ‏تأسیسات آبرسانی به انجام رسیده و هیچ‌گونه خللی در روند آبرسانی ‏در این زمینه وجود نداشته است.‏
نظرزاده با بیان اینکه برنامه ایمنی آب در پنج شهر و سه روستای ‏استان در راستای تضمین کیفیت آب آشامیدنی در حال اجرا است، ‏یادآور شد: ارتقا و توسعه برنامه ایمنی در استان نیز از برنامه‌های ‏آینده شرکت آب و فاضلاب در راستای بهبود روند نظارت بر سلامت ‏آب شرب است.‏
وی نظارت بر شستشوی شبکه، مخازن، کلر شویی و شوک‌های کیفی ‏تصفیه ‌خانه را از دیگر وظایف مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و ‏فاضلاب استان برشمرد و گفت: در سال گذشته یک ‌هزار و ۷۰۰ ‏کیلومتر خط انتقال و شبکه آبرسانی و بیش از ۴۵ هزار مترمکعب ‏مخزن در سطح استان به منظور استمرار کیفیت آب در شبکه شستشو ‏شده ‌است.‏

پاسخی بگذارید