به گزارش شاخه سبز - آتنا تکیه: محسن ایران زاد در نشست صمیمانه با خبرنگاران، بیان کرد: پالایشگاه نفت تهران در فاصله کمتر از یک کیلومتری با منازل مسکونی از جمله باقرشهر و روستای گلحصار قرار دارد، لذا در راستای مسئولیتهای اجتماعی اقداماتی در سنوات گذشته انجام شده بود که در شان پالایشگاه نبود.
ایران زاد افزود: از بدو ورودم به این پالایشگاه ارتباط خودم را با این نواحی تقویت کردم و با حضور در روستای گل حصار و شرکت در مراسم گوناگون با مشکلات مردم بیشتر آشنا شدم و همینطور روستاهای دیگر از جمله درسون آباد همکاری داشتیم و ورودی روستا که نا ایمن بود را اصلاح کردیم. خلاصه در ارتباط با ارکان حاکمیتی و مردم منطقه جامعه اطراف خودمان را رها نکردیم .
مدیر عامل پالایشگاه تهران گفت: طرحی برای جذب افراد بومی در حاشیه پالایشگاه در دست داریم که با یک هنرستان در حال قراردادیم تا آموزشهای لازم را برای تخصصهای مورد نیاز خود را ارائه دهیم و بعد از آن بتوانیم از توانایی آنان برای تامین نیروی کار همین پالایشگاه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: مدرسه پسرانه گل حصار را در دست ساخت داریم، امیدواریم بتوانیم مدرسهای نیز برای دختران تاسیس کنیم و اینکه بتوانیم از درآمدهای مازاد پالایشگاه برای شهرستان ری سالانه یک الی دو مدرسه ایجاد کنیم . رویکرد بنده بیشتر تقویت زیرساختهای شهرستان ری است تا به جای اهدای بسته معیشتی به ساخت مدرسه بپردازیم . لازم بذکر است در روستای درسون آباد پیگیر ایجاد یک مرکز کارآفرینی برای بانوان نیز هستیم.
ایران زاد با اشاره براینکه حدود شش دهم مصرف آب آشامیدنی تهران خوراک صنعتی پالایشگاه است. گفت: خط لولهای برای رفع مشکل آب کهریزک در سنوات گذشته احداث کردیم. طرح انتقال و تصفیه پساب شهری در داخل پالایشگاه تهران را داریم که ظرفیت سالانه ۱۹ میلیون متر مکعب پساب فاضلاب جنوب تهران دارد که امیدواریم تا اوایل سال ۱۴۰۴ آن را به بهرهبرداری برسانیم .
مدیر عامل پالایشگاه تهران اضافه کرد: هدف از اجرای طرح و مهمترین پیامدها تاثیر مثبت آن می تواند تصفیه روزانه ۵۲هزار مترمکعب پساب شهر تهران باشد که کمک به مدیریت بحران آب کشور میکند ، همینطور آب صنعتی مورد نیاز پالایشگاه را نیز تامین میکند چون جایگزین خوبی با آب شهری می شود و همین عامل باعث کاهش مصرف آب شرب تهران به میزان یک و نیم درصد میشود.
وی با بیان اینکه با راهاندازی پروژه بنزینسازی (واحد CCR) عدد پیچیدگی پالایشگاه تهران به ۶.۶ میرسد، گفت: با راهاندازی این واحد ۱.۵ میلیون لیتر به تولید بنزین پالایشگاه اضافه خواهد شد و بنزینی که اکنون تولید میکنیم و در اطراف تهران و یا استانهای شمالی توزیع میشود در داخل تهران توزیع خواهد شد.
ایران زاد با اشاره بر اینکه با خرید پتروشیمی شازند، عملاً به پتروپالایشگاه تبدیل شدیم و با راهاندازی واحد RHU و اتصال آن به پتروشیمی اراک، ضریب پیچیدگی ما ۲ واحد افزایش خواهد یافت، اظهار کرد: تلاش داریم مقدار پیچیدگی پالایشگاه تهران را تا سال ۱۴۱۰ به ۱۲ برسانیم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران با بیان اینکه پتروشیمی شازند را با قیمتی بالاتر، برای تکمیل زنجیره ارزش در آینده خریداری کردیم، اظهار کرد: در حال بررسی افزایش خوراک پتروشیمی شازند از طریق محصولات پالایشگاه نفت تهران هستیم. این پتروشیمی ظرفیت صادرات دارد و با توجه به تعریف یکمیلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو در پالایشگاه تهران، این ظرفیت سودآوری در آینده برای پالایشگاه تهران نیز فعال خواهد شد.
به گفته ایرانزاد پالایشگاه تهران از نظر گاز ارسالی به مشعل، کمترین مقدار گاز مشعل را دارد، اما برای جلوگیری از حوادث ناگهانی، وجود مشعل الزامی است. بر این اساس، ۳۰ میلیون یورو برای بازیابی گازهای مشعل سرمایهگذاری شده است که تا ۱۸ ماه آینده به نتیجه خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در حال پیگیری دریافت مجوز فروش محصولات خاص هستیم، اظهار کرد: بازار صادراتی الپیجی ما هماکنون کشورهای افغانستان و پاکستان است که در حال توسعه آن بهسمت ترکیه و آفریقای جنوبی هستیم، همچنین صادرات نفتکوره به کشورهایی نظیر هند را پیگیری میکنیم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران با بیان اینکه ۱۵ درصد انرژی کل کشور توسط پالایشگاه تهران تأمین میشود، اما بهدلیل قدمت این پالایشگاه بهلحاظ فناوری چالشهایی داریم، اظهار کرد: با توجه به رصد بازار، تا ۲۰ سال آینده برق جایگزین بنزین خواهد شد و به همین دلیل نیز بهسمت پتروپالایش شدن حرکت خواهیم کرد.
ایرانزاد با بیان اینکه پروژه نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی نیز به همین منظور طراحی شده است و بهدنبال خرید سهام یک خط تولید پنلهای خورشیدی هستیم، گفت: بهدنبال رصد بازار برای تولید باتری و تجهیزات جانبی خودروهای برقی هستیم، همچنین با توجه به وجود لیتیوم در دریاچه نمک، در حال اجرای یک طرح مطالعاتی در این زمینه هستیم.
گفتنی است: در انتهای مراسم آیین رونمایی چاپ و انتشار دو عنوان کتاب توسط پرسنل اداره مهندسی طرح های پالایشگاه نفت تهران انجام شد .
انتهای پیام/