زهره مهرنوروزی- زمانی صهیونیست ها معتقد بودند که دارای بهترین سرمایه گذران دنیا هستند و می توانند بزرگترین طرح های اقتصادی را تحت اختیار بگیرند؛ اما بعد از طوفان الاقصی همه چیز تغییر کرد وآنچه که بیش از هرجای دیگر دچار تحول شده است بخش اقتصادی این رژیم غاصب است که برای دولتمردان صهیونیست عرصه را تنگ کرده است. به گواه رسانه های صهیونیسم، کارشناسان اقتصادی رژیم صهیونیستی پیشتر با اذعان بر خسارات و هزینه های بسیار جنگ در نواز غزه اعلام کردند که این خسارات از مرز ۶۷ میلیارد دلار هم گذشت و اسرائیل هم اعتبار خود را برای سرمایه گذاری از دست داده است.
حال ترس، اضطراب و آشفتگی روانی صهیونیست ها از پاسخ حتمی ایران و مقاومت اسلامی لبنان به ترور شهید «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس و شهید «فواد شکر» از فرماندهان ارشد حزب الله، بر میزان این خسارات اقتصادی افزوده است.
به گفته رسانه های عبری صهیونیست ها روزهای همراه با نگرانی و وحشت را سپری می کنند و برخی از آنها بر اثر شوک ناشی از پاسخ ایران و حزب الله به مواد مخدر و روانگردان روی آورده اند. صهیونیستهای ساکن شمال سرزمین های اشغالی هم از وضعیت حاکم بر این منطقه و ترس و نگرانی از حمله زمینی حزب الله خسته شده و به ستوه آمده اند. شمار زیادی از شهرکنشینان صهیونیست در شمال سرزمین های اشغالی ناگزیر به ترک خانههای خود شدهاند و بیشتر ساکنان باقی مانده در این منطقه، از مشکلات روحی و روانی رنج میبرند. کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی نیز تاثیر ویرانگری بر اقتصاد آن گذاشته و کابینه کنونی این رژیم از نظر سیاسی و اقتصادی دچار سردرگمی شده و اسرائیل برای رهایی از شرایط کنونی نیازمند سالها زمان است.
علاوه بر همه خسارت هایی که تاکنون جنگ در نوار غزه به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد کرده است، این رژیم با گرانی بی سابقه، ترس و فرار صهیونیست ها نیز دست و پنجه نرم می کند.
رسانه های رژیم صهیونیستی از به شماره افتادن نفس های اقتصادی این رژیم خبر می دهند که بر اثر جنگ، بیش از ۱۰ ماه است آن را با شدیدترین خسارات و چالش ها رو به رو کرده است. این رسانه ها، فرار پزشکان از سرزمین های اشغالی فلسطین را در کنار دیگر پیامدهای اجتماعی و اقتصادی جنگ مانند تورم و افزایش جنون آمیز قیمت ها، از دیگر مصیبت های دامنگیر اقتصاد رژیم صهیونیستی بر شمرده اند. شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که افزایش قیمت ها و افزایش ۳.۲ درصدی تورم از دیگر نشانه های وضعیت نامناسب اقتصادی در این رژیم است.
«بن ینیو» خبرنگار این شبکه در برنامه ای که به بررسی وخامت اوضاع اقتصادی در سرزمین های اشغالی می پرداخت، گفت: قیمت ها در همه بخش ها از میوه و سبزی تا تفریح و مسکن به صورت دیوانه وار افزایش یافته است.
وی افزود: برخی خانواده ها در چند ماه گذشته به خاطر احضار به جنگ جوانان در آستانه نابودی قرار دارند و برخی هم بر اثر جهش بی سابقه قیمت ها از جمله در بخش مسکن به مرز فروپاشی رسیده اند.
بن ینیو اضافه کرد: ای کاش تلاش های کابینه که در شرایط جنگی صرف موضوعاتی بی ارتباط با جنگ می شود، در جای دیگری انجام و صرف کمک به قشر متوسط می شد.
«متان حودورو» تحلیلگر اقتصادی صهیونیست گفت: آمارهای موجود، نشان دهنده حجم بحران است و اقتصاد اسرائیل بر ۱۰ میلیون نفر استوار نیست، بلکه فقط ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر تولیدکننده، پژوهشگر، پزشک، دانشمند و فعال بخش فناوری در اسرائیل هستند که اگر ۱۰ تا ۱۵ درصد از آنها مهاجرت کنند، دیگر اقتصادی باقی نمی ماند.
تردیدی وجود ندارد انچه که اقتصاد صهیونیسم را به سراشیبی سقوط رسانده اند همکاری و اتحاد کشورهای مقاومت از جمله یمن است که با در اختیار قرار گرفتن شریان اقتصادی صهیوینسم این رژیم جعلی را به سقوط نزدیک کرده است و اگر اتحاد کشورهای محور مقاومت تداوم داشته باشد. صهیونیسم در این منطقه داوم نخواهد آورد.