
زهره مهرنوروزی- بر اساس یک پژوهش جدید ایالات متحده از زمان آغاز جنگ در نوار غزه دستکم ۱۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار به اسرائیل کمک نظامی کرده است. این گزارش که قبل از گشودن جبهه دوم اسرائیل علیه حزبالله در لبنان، تکمیل شده یکی از نخستین گزارشها از هزینههای تخمینی ایالات متحده در جهت حمایت از اسرائیل در درگیریهای غزه و لبنان است.
این گزارش که توسط دانشگاه براون صورت گرفته نشان میدهد از زمان حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حدود ۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار هزینه اضافی برای افزایش عملیات نظامی ایالات متحده در منطقه نیز هزینه شده است. این شامل هزینههای یک کمپین تحت رهبری نیروی دریایی آمریکا برای سرکوب حملات انصارالله یمن به کشتیهای تجاری است. این گزارش که قبل از گشودن جبهه دوم اسرائیل علیه حزبالله در لبنان، تکمیل شده یکی از نخستین گزارشها از هزینههای تخمینی ایالات متحده در جهت حمایت از اسرائيل در درگیریهای غزه و لبنان است. در طول این یک سال نیروهای حماس ۱۲۰۰ اسرائيلی را به قتل رساندند و در پاسخ اسرائيل تاکنون جان بیش از ۴۲ هزار فلسطینی را در نوار غزه گرفته است. در این گزارش آمده که اسرائیل بزرگترین دریافت کننده کمک های نظامی ایالات متحده در تاریخ است و از سال ۱۹۵۹ تاکنون ۲۵۱.۱۲ میلیارد دلار با در نظر گرفتن نرخ تورم در این سالها دریافت کرده است. با این حال، ۱۷.۹ میلیارد دلاری که از ۷ اکتبر هزینه شده، تا کنون بیشترین کمک نظامی ارسال شده به اسرائیل در طول یک سال محسوب میشود. بعد از پیمان صلح سال ۱۹۷۹ اسرائيل و مصر ایالات متحده متعهد شده سالانه میلیاردها دلار به این دو دولت کمک نظامی ارائه دهد. کمک های ایالات متحده از زمان شروع جنگ غزه شامل تامین مالی نظامی، فروش تسلیحات، حداقل ۴.۴ میلیارد دلار برداشت از انبارهای ایالات متحده و تحویل تجهیزات بوده است. بسیاری از تسلیحاتی که ایالات متحده در این سال تحویل داده شامل مهماتی چون گلولههای توپخانه، بمبهای ۲۰۰۰ پوندی و بمبهای هدایت شونده دقیق بودهاند. این مطالعه میگوید که هزینهها از ۴ میلیارد دلار برای تکمیل سامانههای دفاع موشکی گنبد آهنین اسرائیل و سامانههای دفاع موشکی دیوید و پول نقد برای تفنگ و سوخت جت متغیر است. کمک مالی به متحد کلیدی ایالات متحده در طول جنگی که تلفات سنگینی بر غیرنظامیان وارد کرده، آمریکاییها را در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری دچار اختلاف کرده است. دولتهای مختلف در آمریکا همواره بر استمرار کمک از اسرائيل متعهد بوده و دموکراتها و جمهوریخواهان بر سر میزان حمایت از اسرائيل با یکدیگر مسابقه دارند. دولت بایدن از زمان آغاز جنگ غزه با هدف بازدارندگی و پاسخ به هرگونه حمله به نیروهای اسرائیلی و آمریکایی، قدرت نظامی خود را در منطقه تقویت کرده است. روزی که حماس برای حمله از دیوارهای احداث شده اسرائیل در اطراف غزه عبور کرد، ایالات متحده ۳۴ هزار نیرو در خاورمیانه داشت. این تعداد در ماه اوت و بعد از نگرانیها از پاسخ ایران نسبت به ترور اسماعیل هنیه در تهران با حضور دو ناوهواپیمابر آمریکایی در منطقه به حدود ۵۰ هزار نفر رسید.
این گزارش همچنین میگوید.ایالات متحده برای مقابله با حوثیها چندین ناو هواپیمابر، ناوشکن، رزمناو و موشکهای گرانقیمت چند میلیون دلاری را علیه پهپادهای ارزان قیمت حوثیهای ساخت ایران که قیمتی معادل ۲ هزار دلار دارند، مستقر کرده است.
محاسبات محققان شامل حداقل ۵۵ میلیون دلار دستمزد جنگی اضافی از عملیات های تشدید شده در منطقه نیز بوده است. کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل به ۲۲.۷۶ میلیارد دلار رسید. به خوبی پیداست که سازمان های بین الملل در این جنگ موجودیتی ندارد.چرا که تاکنون نتوانسته است صلحی برقرار کند. بدتر از همه اینکه هر روز هم شاهد افزایش کمک های تسلیحاتی آمریکا به اسراییل هستیم. حال آنکه با تمام اسناد و مدارک این اسراییل است که سعی می کند با دست درازی های خود به سرزمین موجودیت خود را به اثبات برساند. واین شرایط ناعادلانه جهان باید بخاطر بسپارد که مجامع بین المللی علاوه بر اینکه قادر به برقراری صلح نیستند دامنه جنگ را هم افزایش می دهند. چرا که مشخصا از جنایت های اسراییل حمایت می کنند. و تاریخ این را باید بخاطر بسپارد که با وجود این سازمان های عریض و طویل بین المللی ۴۰ هزار زن و کودک بی دفاع در این جنگ نابرابر به شهادت رسیدن.