متخصص طبسنتی درخصوص تغذیه در فصل پاییز توضیحاتی ارائه داد.
مریم مقیمی متخصص طب سنتی راجع به بایدها
و نبایدهای مواد غذایی در فصول سرد گفت: به طور کلی تغذیه در فصول سرد اخلاط و مواد
زائد در بدن تجمع پیدا میکنند و دفع آن برای افراد سخت میشود. توصیه میکنیم برای
دفع بهتر، افراد صبح ناشتا حتماً یک استکان آبجوش مصرف کنند.
وی ادامه داد: افرادی که در فصول سرد از
آبجوش استفاده میکنند کمتر دچار یبوست میشوند. آبجوش برای دفع اخلاط و مواد در
بدن کمک کننده است به خصوص برای افرادی که سابقه یبوست و بواسیر دارند، بهترین درمان
است.
متخصص طبسنتی همچنین افزود: مزاج پاییز
و زمستان سرد و خشک است. افراد سعی کنند از غذاهایی با مزاج سرد و خشک استفاده نکنند.
خوردن غذاهای شور و تند، آب یخ برای تمامی افراد منع شده و برای کمک به گوارش و سیستم
ایمنی بدنشان بهتر است بیشتر از شلغم و ترب که از صیفیجات هستند به صورت پخته و در
سوپ و آش استفاده شود.
مقیمی اذعان کرد: در خصوص مصرف میوهها،
مصرف میوههایی مانند نارنگی، کیوی که مزاج آنها سرد است برای افرادی که مشکلات گوارشی
ندارند منعی ندارد اما افرادی که مشکلات گوارشی و دچار معده درد، نفخ هستند نباید از
این میوهها استفاده کنند؛ اگر هم خواستند استفاده کنند حتماً با مصلح آن (عسل، زنجبیل)
و در مقدار بسیار کم مصرف کنند.