عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش آمار تلخ طلاق در گرو کاهش آسیب های اجتماعی است که به عنوان مساله راهبردی هم باید از آن یاد کرد.
در گفتگو با خبرنگار پارلمانی شاخه سبز - آتنا تکیه: دکتر منصور علیمردانی با یادآوری بر راهکارهای کاهش طلاق از طریق رفع آسیب های اجتماعی، بیان کرد: آسیب های اجتماعی را اهرمی قرار دادیم که عملا در برابرش فقط حرف بزنیم چون در مدیریت و برخورد با آن کار اساسی انجام نداده ایم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: در طول دوازده سال تحصیل رایگان تحت نظر آموزش و پرورش مطلبی درباره مهارت های زندگی تعلیم نمی دهیم و اغلب افراد را در حصار محفوظات قرار می دهیم، تا قبولی در کنکورهای مختلف میسر شود. بدین سبب آن ها را دچار اضطراب، تنش، چشم و هم چشمی های بی مورد کرده ایم.
وی ادامه داد: از ششم ابتدایی در برابر آزمون سخت قرار می دهیم که قطعا ۹۵ درصد آنان مجبور به شکست هستند و ۵ درصد مابقی به مدارس استعدادهای درخشان، نمونه های دولتی و ... پای می گذارند.
نماینده ابهر در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در کتب مختلف آموزش روش صحیح زندگی را نداریم. در فضای مجازی که بیشترین تأثیر را بر مردم دارد هنوز برنامه ریزی درستی در دست نیست؛ فقط بحث فیلترینگ انجام شد که با فیلترشکن عملا این مورد هم رفع شده است.
علیمردانی تصریح کرد: ما مدیریت رسانه های خارجی را کامل از دست دادیم، رسانه های داخلی نیز با ترافیک محتوایی و مطالب زیاد نمی توانند تاثیر بسزایی داشته باشد، چون محتواهای مفید و قابل اتکا از محتوای فاقد اهمیت جدا سازی نمی شود.
وی اظهار کرد: در کل صدا و سیما آنطور که باید عمل نکرده است، مساجد و منابر هم بواسطه کم شدن مراجعه جوانان تأثیر خودش را ندارد، البته نادید نگیریم در برخی محلات این مهم محقق شده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: از آموزش و پرورش ، دانشگاه ها، حوزه های علمیه، صدا و سیما متولیان فضای مجازی انتظار تلاش بیشتری می رود که در امر آموزش مهارت های زندگی بیشتر کوشا باشند. به طبع اگر اصلاح این موارد صورت پذیرد، آمار طلاق کاهش مییابد.
وی اشاره داشت: ۴۴ سال از انقلاب اسلامی به برکت خون شهدا میگذرد، پیشرفت ها را در کشور داشتیم و میلیاردها هزینه کردیم ولی نتوانستیم، یک مورد از آسیب های اجتماعی که مواد مخدر است، جلوگیری کنیم.
علیمردانی افزود: زمان آن رسیده است که مسوولین کشور ما برای رفع این معضل در زمینه تقویت فرهنگ، آموزش، ورزش هزینه کنند و اگر به این موضوعات درست نپردازیم در زمینه طلاق و سایر ناهنجاری ها هیچ توفیقی بدست نمیآوریم.
وی با بیان اینکه در کشور مدیریت در هزینه ها نمی شود، گفت: اگر درست هزینه برای مصرف ناهنجاری ها شود، افراد معتمد از مکاتب قرآنی و کتابخانه ای پرورش خواهیم داد که میزان شیوع ناهنجاری اجتماعی آنان در چارچوب سلامت قرار دارد. لذا وقت تجدید نظر با ناهنجاری های اجتماعی است. چون اگر امروز پیشگیری کنیم آینده روشنی را ترسیم خواهیم کرد.
شاخه سبز - گفتنی است: دکتر کمال الدین نیک رفتار نیز طی مصاحبه ای با قدس آنلاین، با بیان این موضوع می افزاید: آن ها زمانی متوجه این اتفاق می شوند که زمان زیادی را از دست داده اند و دیگر دیر شده است.
این استاد دانشگاه می افزاید: براساس تحقیقی که از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۴ بر ۱۳۸۳ روی آمار و تعداد ازدواج و طلاق ها داشتهام بصراحت می گویم که هر سال به طور متوسط هشت درصد افزایش طلاق داشته ایم و از سال ۱۳۸۷ به طور متوسط هر سال پنج درصد کاهش ازدواج را شاهد هستیم. این آمارها وقتی کنار هم گذاشته می شوند برای آینده، راهی روشن ترسیم نمی شود. براساس همین آمارها در سال ۱۴۰۳ به نقطه بحرانی ازدواج در کشور خواهیم رسید؛ زمانی که از هر دو ازدواج، یکی به طلاق ختم می شود.
انتهای پیام/