شاخه سبز گزارش می دهد؛
شاخه سبز-هیفاء پردل- با شروع فصل سرد سال ویروس آنفولانزا و مهم تر از آن سویه های جدید کرونا نیز در حال افزایش هستند با توجه به پایین بودن سیستم ایمنی کودکان ؛ مراکز درمانی و بیمارستان های خاص کودکان در قم مملو از کودکانی است که به این ویروس مبتلا هستند.
به گزارش خبرنگار روزنامه شاخه سبز ، فصل، فصل بیماریهای تنفسی است، اما این روزها میزان مبتلایان به آنفلوآنزا با علائم شدید رو به افزایش است. این افزایش را وزارت بهداشت هم تایید میکند. بیماری که هرساله با سردشدن هوا شیوع پیدا میکند، بنابراین باید با انجام اقدامات پیشگیرانه از شیوع و اپیدمی این بیماری جلوگیری شود.
اما اگر گذری به مراکز درمانی داشته باشیم و حجم زیاد بیماران را که با علائم شدید سرماخوردگی ها به صورت سرپایی و یا به بستری نیز ختم می شوند را مشاهده کنیم به عمق درگیری با این ویروس پی خواهیم برد لذا افراد دارای نقص ایمنی حتما باید در فصل پاییز واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند تا در ادامه سال کمتر دچار این بیماری شوند.
بیمارانی هم که سرفههای طولانی دارند، به خصوص سرفههایی با علائم نگران کننده مانند سرفههای با تب طولانی مدت، خلط خونی، گرفتگی صدا و یا تنگی نفس زیاد، باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا اقدامات تکمیلی برای آنها انجام شود در حالی بیماران زمینه ای و مهم تر کودکان بیشتر درگیر این نوع بیماری هستند جا دارد خانواده ها به ویژه مادران نسبت به رعایت نکات بهداشتی توجه داشته باشند.
مدارس استان نیز تا جایی که امکان دارد به دانش آموز مبتلا حتی با علائم خفیف اجازه حضور در کلاس درس برای پیشگیری از درگیری دیگر دانش اموزان را نداده و فاصله گذاری و نکات بهداشتی را به دانش آموزان و والدین آن ها گوشزد کنند این روزها بیمارستان کودکان قم پذیرای حجم بالایی از کودکانی است که گرفتار این ویروس هستند و با توجه به افزایش تعداد بیماران و محدود بودن زیرساخت بیمارستانی و نیروی انسانی خانواده تلاش کنند که این بیماری به بستری و بیمارستان ختم نشود.
گلایه از عدم اطلاع رسانی در ارتباط با آنفولانزا در مدارس
محمد رضا منتظری پدر دانش اموز دوره ابتدایی معتقد است؛ با شیوع ویروس آنفولانزا مطلوب است دست اندرکاران بهداشت در مدارس استان برای دانش آموزان اطلاع رسانی کنند که برای ایمن بودن از این ویروس خانواده دانش اموز؛ خود دانش آموز و معلمان چه وظیفه ای دارند؟
به گفته وی؛ برخی اطلاعی از این ویروس ندارند و آن را با سرما خوردگی جزیی اشتباه می گیرند و جا دارد در رسانه ها برای مردم اطلاع رسانی شود چون این روزها کودکان بیشترین درگیری را با این ویروس دارند و اگز دانش آموزی درگیر شد ممکن است به دلیل تشابه با سرماخوردگی به مدرسه رفته و دیگر دانش اموزان را نیز درگیر این ویروس کند.
بیمارستان مملو از کودکان
یک شهروند قمی با اشاره به آمار زیاد کودکانی که درگیر ویروس انفولانزا هستند بیان کرد: بیمارستان کودکان قم مملو از کودکان و حتی نوزادانی است که درگیر این بیماری هستند برخی مواقع پذیرش با سختی صورت می گیرد چون زیرساخت و نیروی انسانی بیمارستان محدود است تا جایی که ممکن است خانواده در حفظ سلامت کودکان خود تلاش کنند حتی نوزادان هم درگیر هستند و باید مادران در درجه اول خود نسبت به رعایت نکات ایمنی ملزم باشند .
افزایش آمار کودکان مبتلا مرتبط به آنفولانزا یا سویه جدید کرونا است؟
برای بررسی این نوع ویروس؛ موارد پیشگیری خبرنگار روزنامه شاخه سبز با یک متخصص عمومی گفت وگویی انجام داده است طبق نظر این پزشک سیستم ایمنی کودکان به اندازه بزرگسالان رشد و تکامل پیدا نکرده، این بیماری همچنان یک تهدید جدی برای آنها بهشمار میآید.این ویروس جدید سرعت پخش زیادی دارد و میتواند کودکان را در هر سنی درگیر کند.
زهرا خدامی اظهارداشت: ویروس کرونا از زمان پیدایش خود تاکنون، جهشهای مختلفی داشته و با علائم متفاوتی همراه بوده است. جهشهای این ویروس را میتوان شامل کرونا دلتا، امیکرون و پس از آن سویههای اریس و پیرولا دانست که هر از گاهی شدت میگرفتند، اما پس از مدتی شیوع آنها تحت کنترل در میآمد..
به گفته این متخصص ؛ این روزها که شاهد شیوع بیماری ها و ویروس فصلی در قم هستیم، متاسفانه کودکان بسیاری درگیر این بیماری شده که علائم آن ها شبیه سرماخوردگی است و سیستم تنفسی آن ها را بیشتر درگیر می کند لذا بیمارستان حضرت معصومه (س) که قطب درمانی برای کودکان است این روزها مملو از جمعیت است.
خدامی افزود: برخی از افرادی که به کرونای جدید مبتلا میشوند، علائمی مثل آلرژی فصلی یا سرماخوردگی را تجربه میکنند علائمی مانند. گلودرد، سرفه، گرفتگی بینی و آبریزش که در برخی بعضی از افراد با سردرد شدید، تب و لرز همراه میشود بنابراین باید انتظار علائمی همچون نشانههای سرماخوردگی خفیف را داشته باشید. در واقع، میتوان گفت سویه جدید کرونا در سال 1403 با وجود اینکه بیشتر قابل گسترش است، اما علائم نگرانکنندهای ندارد.
وی عنوان کرد: در واقع، میتوان گفت این سویه عفونت بیشتری ایجاد نمیکند و شواهد موجود نشاندهنده بروز بیماری با شدت علائم خفیف است اما بیمارانی که دارای بیماری زمینه ای هستند وکودکان باید در این روزها بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کنند مدارس از حضور دانش آموز مبتلا به کلاس درس خودداری کنند.
تاکید بر رعایت نکات بهداشتی فردی
یک کارشناس امور بهداشتی با اشاره به لزوم رعایت موارد بهداشت فردی گفت: ویروس آنفلوآنزا به وسیله سرفه و عطسه و در فاصله کمتر از یک متر قابل انتقال است، مخصوصا افرادی که از ماسک استفاده نمی کنند و شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نمی کنند به سرعت باعث گسترش بیماری می شوند.
مهدی نظری افزود: ین بیماری به سرعت قابل انتشار است، لذا افراد دارای نقص ایمنی حتما باید در فصل پاییز واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند تا در ادامه سال کمتر دچار این بیماری شوند.بیمارانی هم که سرفههای طولانی دارند، به خصوص سرفههایی با علائم نگران کننده مانند سرفههای با تب طولانی مدت، خلط خونی، گرفتگی صدا و یا تنگی نفس زیاد، باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا اقدامات تکمیلی برای آنها انجام شود.
به گفته وی؛ یماران مبتلا به بیماریهای آسم و بیماری انسداد ریوی مزمن حتما مراقبتهای بیشتری داشته باشند و از تماس با افراد بیمار و هوای سرد و خشک پرهیز کنند و ضمن داشتن رژیم غذایی مناسب، از داروهای تجویز شده توسط پزشک به درستی استفاده کنند.
کمبود واکسن آنفولانزا
متخصص بیماریهای عفونی نیز با تایید افزایش موارد کرونا در کشور گفت: آنفلوآنزا این روزها فوقالعاده زیاد شده است.از دلایل مهم افزایش ابتلا و بستری نسبت به سالهای گذشته کمبود واکسن آنفلوآنزا در کشور است. امسال این واکسن نسبت به گذشته کمبود بیشتری داشت.
مهدی کریمی افزود: البته باید بدانیم که این روزها فصل همین بیماریهاست، این ویروسها هم از جاهایی که تجمع باشد مانند مدارس بیشتر شایع میشوند باید توجه کنند که اگر فرزندشان مبتلا به آنفلوآنزا میشود اجازه ندهند به مدرسه برود، بزرگسالان هم همینطور، در صورت امکان تا بهبودی سرکار نروند.
گفتنی است؛ همچنان ۴ توصیه مهم وجود دارد، اول توجه به پیشگیری شامل استفاده از ماسک و شستوشوی مرتب دستها و در نظر گرفتن فاصله اجتماعی چه وقتی که خودمان مبتلا و یا مشکوک به ابتلا هستیم، چه وقتی سایرین مبتلا شده باشند. توصیه بعدی استراحت است، اگر فردی مبتلا شد حتما با مراجعه به پزشک و دریافت استعلاجی در منزل استراحت کند.توصیه دیگر دست ندادن است، در صورت ابتلا و یا مشکوک هستید و یا در فضایی هستید که بقیه مشکوک هستند، به هیچ عنوان دست ندهید........