شاخه سبز - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم با اشاره به استقبال مردم از آبشیرینکنهای خانگی به دلیل سهولت دسترسی گفت: آب شیرین کن های خانگی ۷۰ درصد آب را هدر می دهند و بهترین راه استفاده از آب شیرین کن های داخل شهر است.
به گزارش شاخه سبزمهدی نظر زاده در گفتگو با خبرنگاران افزود: به دلیل وضعیت نامناسب ذخیره آب در سد ۱۵ خرداد، این سد فعلا از منابع تامین کننده آب قم خارج شدهاست و سد کوچری و چاه های داخل استان منابع آبی قم را تامین می کنند.
وی تصریح کرد: سد ۱۵ خرداد از جمله منابع تامین کننده آب قم بود که به دلیل کاهش حجم آب ذخیره شده در آن، فعلا قابلیت استفاده ندارد و آب قم از طریق منابع دیگر همچون سد کوچری و چاههای آب دشت علی آباد و چاههای داخل شهر تامین میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم در ادامه با اشاره به وضعیت فاضلاب شهر قم، گفت: جمعیت تحت پوشش فاضلاب در شهر قم ۴۲ درصد است و در این بخش شاهد عقب افتادگی هستیم که باید به سرعت جبران شود.
وی افزود: در همین رابطه در مناطق جدیدالاحداث، از همان ابتدا اقدام های لازم برای احداث شبکه فاضلاب انجام میشود تا با استقرار جمعیت در این مناطق مشکلی در بحث فاضلاب وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین در مناطقی که وضعیت چاههای فاضلاب نامناسب است مانند خیابان انسجام اقدام فوری برای ایجاد شبکه فاضلاب در حال انجام است.
نظرزاده در خصوص وضعیت مصرف آب در بخش فضای سبز نیز گفت: باید آب مورد نیاز این بخش از منابعی غیر از شبکه آب شرب تامین شود و برای آبیاری فضای سبز از سیستمهای نوین و تجهیزاتی که مصرف آب را کاهش میدهد، استفاده کرد.
وی در به هدر رفت ۷۰ درصدی آب در دستگاههای آب شیرین کن های خانگی نیز اشاره کرد و افزود: ما در شهر قم دارای شبکه توزیع آب شیرین هستیم و مردم به آسانی میتوانند آب شیرین مورد نیاز خود را از این طریق تامین کنند.
نظرزاده ادامه داد: بهترین راهکار برای پایداری منابع آب در استان قم، صرفه جویی است و با همراهی مردم میتوانیم نیاز آبی استان را به خوبی تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: طراحی و اجرای شبکههای دوگانه در شهرها بهعنوان یکی از راهکارهای کلیدی مدیریت منابع آب توصیه شده است.
وی با اشاره به اینکه مسئله آب صرفاً یک مسئله فنی و مهندسی نیست، گفت: شرایط بحرانی امروز در مدیریت منابع آبی، نتیجه تأکید صرف بر رویکردهای سازهای و فنی درگذشته بوده و این در حالی است که بحران آب بیش از آنکه یک مسئله سازهای باشد، مسئلهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم افزود: برای حل این بحران، باید به جای تأمین آب بیشتر برای فعالیتهای پرمصرف، به سازگاری با کمآبی و جایگزینی فعالیتهای آببر با رفتارها و فعالیتهای کمآبخواه روی آوریم.
نظرزاده گفت: تا زمانی که تغییرات اساسی در بافت شهری انجام نشود، اجرای شبکه فاضلاب در این منطقه به تعویق خواهد افتاد. خطوط انتقال اصلی فاضلاب که به شرق قم و پردیسان متصل میشوند، بهتدریج در حال تکمیل هستند و با اتمام این خطوط، اجرای شبکههای فرعی در خیابان آذر و مناطق پیرامونی تسهیل خواهد شد. در سالهای اخیر، به دلیل کاهش اعتبارات عمرانی، پیشرفت برخی پروژهها کند شده است، هرچند اخیراً صحبتهایی درباره کمکهای مالی بانک جهانی به میان آمده، اما تحقق این موارد به تعاملات بینالمللی بستگی دارد، در عین حال، با نمایندگان و مسئولان مربوطه در حال پیگیری برای تأمین منابع موردنیاز هستیم.