
فاطمه مداح نظری – جنایاتی که در غزه رخ داده از نظر غیرقابل توصیف است و شاید غیرقابل تصور و اغلب مردم نمی توانند تصور کنند چگونه می شود یک روز در چنین شرایطی زندگی کرد. میزان جنایات به حدی است که صهیونیست ها هر روز نسبت به روز گذشته آن مرزهای ددمنشی را جلوتر می برند و چهره واقعی خود را بیش از گذشته نمایان کرده اند.
در نوار غزه، جایی که انفجارها و حملات هوایی هر روز زمین را به لرزه میاندازند، حقیقتی تلخ در دل این ویرانیها نهفته است. اینجا، تنها خرابهها نیستند که باقی ماندند، بلکه امیدهایی هستند که در زیر آوار زندگی دفن شدهاند. بهعنوان یک عکاس بحران، من از بحرانهای مختلفی عکاسی کردهام، اما غزه هنوز برای من تجربه مستقیم نیست. آنچه که بهوضوح از طریق تصاویر همکاران عکاس و خبرنگار در این عرصه دیده میشود، جنایتی است که در تاریخ معاصر بیسابقه است.
حتی نسلی که سالهای جنگ تحمیلی را دیده اند نمی توانند آن روزها را با وضعیت اسفناک مردم غزه مقایسه کنند چراکه در غزه امروز، چیزی بیشتر از یک جنگ در جریان است؛ اینجا یک نسلکشی است. در این روزهای سیاه، با هر انفجار و بمباران، زندگیهای بیگناه به آتش کشیده میشوند. مردم غزه هر روز در دل ویرانیها به زندگی ادامه میدهند، اما حقیقت این است که زندگیشان چیزی جز یک تلاش برای بقا نیست.
حکومتهای جهان چشمان خود را بر روی این نسل کشی بسته است و بر اساس روایات شرع مقدس چنین آمده است که کسانی که در گناه و جنایتی سکوت کنند و حقیقت را نگویند با ظالم همدست و هم پیمانند. و این ننگ تا ابد بر پیشانی کشورهای عربی مانده است.
سکوت دولتهای بربر و وحشی دنیای غرب به سابقه تاریخی درنده خویی آنان باز می گردد ولی سکوت کشورهای اسلامی و عرب را با هیچ قاعده ای نمی تواند توجیه کرد. به گفته امام حسین(ع) اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید. اینجاست که باید فاتحه انسانیت را در جهان خواند که هیچ مرید و رهرویی ندارد.
مردم مظلوم غزه از حق خود، سرزمین، باورهای دینی و اسلامی دفاع میکنند ولی برخیها جنایتهای صورت گرفته بر علیه این ملت مظلوم را میبینند و سکوت اختیار کردهاند.
سلمان اسحاقی نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در نسل کشی مردم غزه، از سکوت حقوقدانان دنیا در قبال این جنایات انتقاد کرد و گفت: سوال بنده این است که آیا حقوق دانان دنیا علم حقوق را آموختهاند که شاهد کشت و کشدار مظلومان دنیا باشند؟ آیا علم حقوق را آموختهاند که در مقابل ظلم در دنیا سکوت کنند؟ برای حقوق دانان دنیا متاسفم که در این قضیه سکوت کردهاند.
«شیخ احمد بن حمد الخلیلی» مفتی عمان سکوت جهان اسلام و جامعه جهانی در برابر جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کرد و چنین گفت که فجایع وحشیانهای که در سکوت جهان اسلام و جامعه جهانی در حق گروهی از این امت در سرزمین عزیز غزه انجام میشود، مسالهای است که نیاز به تامل و پاسخ به این سوال دارد که دلیل این سکوت هولناک در برابر این وحشیگری شدید رژیم صهیونیستی در غزه چیست؟ آیا برای امت اسلامی و بشریت وجدان بیداری باقی نمانده است؟
ارتش اشغالگر صهیونیستی به طور سیستماتیک در مقابل چشم و گوش جهانیان بیمارستان ها، مراکز درمانی و آمبولانس ها، را مورد هدف قرار می دهد و پزشکان و اعضای تیم های پزشکی را به قتل رسانده و یا دستگیر کرده است و از دسترسی به مجروحان و پیکرهای شهدا ممانعت به عمل می آورد تا جائیکه خیابان های شهر غزه و شمال آن مملو از اجساد شده و توانایی بازیابی آنها از زیر آوارها، به دلیل بمباران شدید، وجود ندارد.