شاخه سبز بررسی می کند؛

شاخه سبز-هیفاء پردل- قم با توجه به وجود شهرک های مهم صنعتی و در ردیف شهرهای گردشگر پذیر ظرفیت های مهمی در حوزه سرمایه گذاری دارد اگر موانع برداشته و بسترهای لازم فراهم شود.
به گزارش خبرنگار روزنامه شاخه سبز، بیش از یک دهه است که در ابتدای هر سال، مقام معظم رهبری با تعیین شعاری راهبردی، مسیر توسعه اقتصادی کشور را ترسیم میکنند. با این حال، تولیدکنندگان و کارآفرینان همچنان با چالشها و موانع متعدد مواجهاند نامگذاری هایی که رهبر حکیم ما با راهبرد و اهدف بلند مدتی نامگذاری می کنند اما در ابتدای سال مسئولان ما تنها به صورت جزیی تا میانه راه آن را راهبرد را پیگیری کرده اما در میائه راه دست کشیده و در عمل کار مطلوبی صورت نمی گیرد.
استان قم از استان هایی است که هم در حوزه تولید؛ صنعت و صنعت گردشگری ظرفیت های مطلوبی را دارد وجود 8 شهرک صنعتی مهم و وجود واحدهای تولیدی که جایگاه مهمی در کشور دارند و از سویی قرار گرفتن در شاهراه مواصلاتی 17 استان کشور و نزدیکی به پایتخت و قرار گرفتن در جدول شهرهای گردشگر پذیر از جمله این ظرفیت های بالقوه است.
اما با وجود همه این ظرفیت ها برای جذب سرمایه گذاری سرمایه گذاران مشکلاتی با آن دست و پنجه نرم می کنند از قوانین دست وپاگیر و بروکراسی های خسته کننده تا موانع بزرگی که هرکدام باعث شده سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در شهر قم جاعز باشند در حالی که با وجود مشکلاتی که کشور با آن روبرو است به نظر جذب سرمایه گذاری در بخش گردشگری برای فراهم کردن زیرساخت های گردشگری و از سویی در سرمایه گذاری در تولید نسخه شفابخشی برای برون رفت از مشکلات خواهد بود.
سرمایهگذاری در تولید، نیازمند فراهمسازی بسترهای لازم
محمدرضا ماندگاری، مدیرعامل شرکت شهرک صنعتی جهان آباد شهرستان میبد از توایع استان یزد معتقد است؛ شعار سال ۱۴۰۴، «سرمایهگذاری در تولید»، میتواند نویدبخش بهبود شرایط تولید و ایجاد رونق اقتصادی باشد، اما آیا بسترهای لازم برای این سرمایهگذاری فراهم شده است؟شایسته است این شعار، بهجای تأکید صرف بر بخش خصوصی، بهعنوان تکلیفی بنیادین برای دولت، مجلس و قوه قضائیه در زمینه سرمایهگذاری در زیرساختهای تولید در نظر گرفته شود دستگاههای ذیربط باید با معیارهایی همچون اعتمادسازی، ثبات، سرعت عمل، صداقت و الزام به ارائه ترازنامه بهرهورانه (نه صرفاً گزارش عملکرد)، ارزیابی شوند و این ارزیابی پشتوانه اجرایی و پیگیری قانونی داشته باشد.
وی می گوید: باور عمیق وجود دارد که در صورت تحقق این اقدامات، زمینه اجرای مؤثر فرمان سالیانه مقام معظم رهبری در زمینه سرمایهگذاری، بیشازپیش فراهم خواهد شد. به گفته یکی از کارشناسان، مشکلات اقتصادی ایران بیش از آنکه ناشی از تحریمهای آمریکا باشد، نتیجه تجویزهای آمریکایی (سیاستگذاریهای نادرست داخلی و توصیههای ناهنجار مبتنی بر الگوهای ناکارآمد) است. در همین ارتباط به چند نکته اشاره میشود.
به گفته وی؛ کی از بزرگترین مشکلات واحدهای تولیدی، کمبود انرژی است. در تابستان، بسیاری از کارخانجات با قطعیهای مکرر برق مواجهاند که روند تولید را مختل میکند و در زمستان هم کمبود گاز، بسیاری از واحدهای تولیدی را مجبور به کاهش یا توقف تولید میکند. سرمایهگذار وقتی میبیند که حتی کارخانههای فعلی نمیتوانند بهصورت پایدار کار کنند، چگونه میتواند با اطمینان خاطر در تولید سرمایهگذاری کند؟ قبوض اصلاحی و هزینههای اضافی مانند حق ترانزیت، ثبات اقتصادی را بر هم زده و بار مالی مضاعفی بر دوش تولیدکنندگان میگذارد.
ماندگاری می افزاید: نوسانات مداوم نرخ ارز و سیاستهای غیرقابل پیشبینی اقتصادی و گمرکی، از عوامل اساسی ایجاد نااطمینانی در بخش تولید هستند. این بیثباتی اقتصادی، ریسک سرمایهگذاری را افزایش داده و تأثیر منفی بر تولیدکنندگانی که به مواد اولیه وارداتی وابستهاند، میگذارد.
اما هر کدام از مدیران اجرایی استان طی گزارش هایی از زمینه های مطلوب برای سرمایه گذاری خبر داده اند که باید دید کدام یک از این بسترها در عمل برای تحقق شعار سال فراهم است.
زمینه سرمایه گذاری در تولید برق روستاها در قم
مدیرعامل شرکت توانیر می گوید: از سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۱۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای توسعه و احداث شبکه برق روستایی انجام شده استاین برنامهها شامل برقرسانی به روستاهای فاقد برق، برقرسانی به عشایر کوچرو با مولد قابل حمل خورشیدی، کاهش تلفات شبکه برق روستایی،رفع افت ولتاژ، توسعه شبکه برای تامین برق متقاضیان جدید، توسعه شبکه های توزیع و انتقال برق روستایی، جابهجایی شبکه برق از معابر، اصلاح و احداث روشنایی معابر، مقاوم سازی شبکه در مقابل حوادث طبیعی و احیا و بهسازی شبکه ها است.
مصطفی رجبی مشهدی می افزاید: تاکنون ۲۸۵۰۰ خانوار عشایری از نعمت دسترسی به برق برخوردار شدهاند که از این میان، تامین برق ۷۵۰۰ خانوار از طریق سامانه قابل حمل برق خورشیدی در سال گذشته انجام شده واز سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۱۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای توسعه و احداث شبکه برق روستایی صورت گرفته است.
قم آماده جذب سرمایه گذاری خارجی
مهدی فراهانی مدیر کل اقتصاد و دارایی استان قم نیز معتقد است؛ در کنار موقعیتهای استراتژیک جغرافیایی، فرهنگی، جمعیتی و مذهبی، استان قم از موقعیت ممتاز و شرایط ویژهای برای سرمایهگذاری بویژه سرمایهگذاری خارجی برخوردار بوده و ر این میان ۲۵ فرصت، مورد تایید سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران قرار گرفته است.
۹ وی بیان می کند: طرح از مجموع ۲۵ فرصت سرمایهگذاری در بخش خدمات، هشت طرح در بخش صنعت، ۶ طرح در بخش گردشگری و ۲ طرح در بخش کشاورزی است اه اندازی خط B قطار شهری، فاز ۲خط یک مترو، احداث بندر خشک سلفچگان، احداث سردخانه پنجهزار تُنی، احداث مجتمع ورزشی در شهر دستجرد، احداث شهربازی روباز، راه اندازی مجتمع بازی های دیجیتال، احداث سالن ورزشی در قنوات و تملک و مرمت یکی از خانه های تاریخی، مهم ترین بخش های سرمایه گذاری در بخش خدمات می باشد.
گفتنی است؛ قم با توجه به کمبود مراکز اقامتی و هم چنین وجود پروژه های نیمه تمام اگر مسئولان زمینه های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی را فراهم کنند شاهد تعیین تکلیف ابرپروژه های استان مانند فرودگاه؛ مترو و زیرساخت گردشگری خواهیم بود......