
عباس اصفهانیان
هفته گذشته خبری مبنی بر استعفای دکتر سقائیان نژاد شهردار قم در پی حواشی یک سال اخیر شورای اسلامی شهر، در رسانهها منتشر شد و ظاهرا وی اعلام کرده است که فقط تا پایان فروردین ماه در این سمت باقی خواهد ماند. او خطاب به مهندس اکبر بهنام جو استاندار قم اضافه کرده است که از ابتدای اردیبهشت شهردار نخواهد بود و این موضوع، ترک پست تلقی نشود.
فارغ از همه بازی های سیاسی، یارگیری های جناحی، چرایی تقدیم استعفا نامه به استاندارِ محترم (به جای رئیس شورای شهر) و حواشی دیگر، در این کوتاه نوشت قصد داریم از زاویه ای دیگر به مسئله نگاه کنیم.
بدون تردید و با اذعان موافقین و مخالفین شهردار، دکتر سقائیان نژاد طی ده سال گذشته و در دوران استقرار سه دولت، در شهر قم عملکرد موفقی داشته است و در محافل از وی به عنوان «اَبَر شهردار» نام برده میشود. این استاد تمامِ دانشگاه با تجربه ١٢ ساله شهرداری کلانشهر اصفهان، بی اغراق تحولی بزرگ در قم ایجاد کرد که شاید مهمترین آنها در آغاز راه، تسویه بدهی های کلان شهرداری به بانکها و سازمانهای مختلف-بجا مانده از مدیریت شهردار قبلی- بود که اگر اینگونه نمیشد معلوم نبود اکنون شهرداری و شهر قم چه وضعیتی داشتند.
ساماندهی وضعیت نابسامان شهری و ترافیک قم، اصلاحات درون سازمانی، پویا سازی سازمان ها و معاونت های شهرداری، اجرای صدها طرح عمرانی نظیر خیابان ها، پلها، بوستانها و... از جمله خدماتی است که با مدیریت علمی و کارشناسانه دکتر سقائیان نژاد طی ده سال گذشته صورت گرفته و امروز همه شهروندان شاهد آن هستند و ذکر همه آنها فرصت بسیاری می طلبد.
حال سوال این است که چرا باید شرایطی ایجاد شود که مردم قم چنین مدیر لایق و موفقی را از دست بدهند؟ چرا کسی که علیرغم سن بالا با سلامت کامل جسمی و فکری، مدیریت موفق و کارایی لازم را دارد باید از قم برود؟
به نظر میرسد اکنون علما، مسؤلین و رسانه ها باید از استاندار و شورای شهر مطالبه کنند که این مدیر موفق همچنان به خدمت گذاری در شهر کریمه اهل بیت(ع) ادامه دهد تا این روند پیشرفت همچنان حفظ شود.
آنچه که امروز مردم قم میبینند پیشرفت، تحول و مدیریتِ شهری مطلوب است اما اگر به ادعای مخالفان شهردار، تخلفی صورت گرفته باید از مسیر قانونی خود یعنی دستگاه قضایی دنبال شود. البته وجود قصور و تقصیرها در هر سازمانی طبیعی و در سازمانی به وسعت شهرداری و با شرح وظایف بسیار زیاد، محتمل تر است که مسلما باید برای رفع آنها با همکاری شورای شهر کوشید اما این اشکالات نباید باعث شود که چشم را بر همه موفقیت های مدیران ببندیم.
پرسش دیگر از شخص شهردار محترم است که چرا استعفا؟ مگر هدف شما خدمت به مردم نیست؟ شما که ده سال پیش در مراسم معارفه، قبول این مسؤلیت را خادمی حضرت فاطمه معصومه (س) و مردم ولایی قم بیان کردید نباید امروز با فشارهای سیاسی و باندی از این افتخار شانه خالی کنید.
اینک ضرورت دارد که بزرگان شهر با همراهی و همدلی، اختلافات را کنار گذاشته و به دور از حب و بغض ها، مصلحت این پناهگاه عاشقان اهل بیت علیهم السلام و مشتاقان علوم دین از سراسر کشور و جهان را در نظربگیرند چرا که از دست دادن مدیری لایق و کاربلد، زیانی بزرگ و نابخشودنی است.