مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم:
گروه: استان ها / قم
تاریخ : 1401/01/27 13:30
شناسه : 400954

در چند سال اخیر در شهر و روستا مسکن یکیاز چالش های پیش روی خانواده ها محسوب می شود تا جایی که یکی از موانع جدی ازدواج جوانان محسوب می شود جوامع انساني به ويژه در عصر كنوني. مسكن مي تواند محلي براي آرامش و تجديد قوا،‌ آرامش اعصاب و فكر در فرد باشد در بعد اقتصادی مسكن به عنوان بك دارايي و سرمايه ملي تلقي مي شود. احداث يا خريد مسكن تدبيري براي ثبت دارايي است و يك نوع سرمايه گذاري مطمئن براي خانوارها به حساب مي آيد. مسكن در ثبات اقتصادي و بهزيستي خانواده ها نقش اساسي دارد. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که به فرمان رهبری برای تامین مسکن قشر کم بضاعت جامعه ما تشکیل شد این نهاد امروز در شهر و روستا به عنوان یک بازوی توانمند دولت برای تامین مسکن اقشار به شمار می آید. برای اطلاع یافتن از عملکرد این نهاد در ساخت مسکن قم از نزدیک با فعالیت های این بیناد در یکسال گذشته را از زبان مدیرکل این بنیاد که در نشست خبری با اصحاب رسانه در میان گذاشته است را مرور می کنیم .

 

به گزارش شاخه سبز داریوش بلدی به مناسبت سالروز تاسیس بیناد مسکن مستضعفان به فرمان رهبر کبیر انقلاب  در نشست خبری با اصحاب رسانه قم بابیان اینکه مسکن یکی از شعارهای دولت سیزدهم است ادامه داد: برای چهار میلیون واحد مسکونی در کشور هدف‌گذاری شده که سهم قم ۶۳ هزار واحد است، اما ظرفیت ساخت بیشتر هم وجود دارد.

افتتاح اولین پروژه مسکن ملی قم

این مسئول تصریح کرد: پروژه «زیتون 1» اولین پروژه مسکن ملی در شهر قم است که در تاریخ ۳۰ تیر سال ۱۳۹۹ کلنگ زنی شد و درخرداد‌ماه امسال واحدهای این پروژه بهره‌برداری خواهد شد.

وی با اشاره به ثبت نام ۱۲۰ هزار نفر در سایت راه و شهرسازی گفت: برای احداث مسکن در استان، ۵۶۰ هکتار زمین الحاق شده و در حال انتخاب مشاور هستیم.

بلدی اظهار کرد: عمران و آبادانی روستاها در این سال‌ها از اقدامات بنیاد مسکن بوده است و یکی از طرح‌هایی که در این راستا دنبال شده طرح هادی است.

عملیات عمرانی در 124روستا

وی عنوان کرد: ۷۶ روستای زیر ۲۰ خانوار در قم داریم که ۴۰ روستا تعیین محدوده شده‌اند و همچنین ۱۲۴ روستا با تعداد خانوار بالا از طرح هادی استفاده کرده‌اند و عملیات عمرانی برای این روستاها انجام شده است‌.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم در رابطه با بازدید از روستاها گفت: طی یک‌سال گذشته حدود ۱۴۵ روستا توسط کارشناسان مورد بررسی و بازدید قرار گرفته است و با تفاهم نامه‌ای که با بخش های مختلف از جمله اداره راه و شهرسازی داشتیم آماده خدمت رسانی به روستاییان هستیم.

وی در رابطه با مشکل تامین مسکن در بین روستاییان افزود: ۷ هزار و ۵۰۰ قطعه زمین به کسانی که در روستاهای قم سکونت دائمی دارند اهدا شده است تا روستاییان مشکلی از بابت تامین مسکن نداشته باشند‌.

کاهش آثار زلزله

بلدی با اشاره به مقاوم سازی خانه‌ها در شهر و روستا بیان کرد: همانطور که همه می‌دانیم کشور ما جز مناطق حادثه خیز است، در گذشته وقتی یک زلزله ۵ ریشتری رخ می‌داد حدود ۱۰ الی ۲۰ هزار واحد تخریب می‌شد، برای حل این مشکل تسهیلات مناسبی به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان با سود ۵ درصد با مدت بازپرداخت ۲۰ ساله اختصاص داده‌ایم تا شهرها و روستاها مقاوم‌سازی شوند‌، در مجموع تا به حال به ۹ هزار و ۵۰۰ واحد برای مقاوم سازی و مرمت در شهر قم و روستاها تسهیلات داده شده است.

بلدی با توجه به تلاش برای تامین مسکن محرومین در روستاها خاطرنشان کرد: یک هزار واحد برای محرومین مسکن در روستاهای قم اختصاص داده شده که از این تعداد ۷۰۰ واحد آماده شده و ۳۰۰ واحد دیگر نیز در دست احداث است و با تفاهم نامه‌ای که با استانداری قم و سازمان برنامه و بودجه داشتیم به زودی این یک هزار واحد برای محرومین آماده خواهد شد.

 

پرداخت تسهیلات کمکی

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد اقدامات انجام شده برای خانه‌های آسیب دیده ناشی از باران توضیح داد: یک هزار و ۲۰۰ فقره تسهیلات برای واحد‌هایی که از طریق بارندگی دچار آسیب دیدگی شده‌اند ارائه شده که نصف این تعداد برای شهر نشینان و نصف دیگر برای روستاییان بوده است.

بلدی در رابطه با مسکن ملی گفت: با تصمیم رئیس جمهور محترم قرار بر این شد در دوره ۴ سال ریاست جمهوری ۴ میلیون مسکن در کشور ساخته شود که از این مجموع ۶۳ هزار واحد سهم استان قم است.

بلدی در حوزه مسکن روستایی با اشاره به اینکه سال گذشته هزار و ۴۵۰ فقره سند مالکیت برای املاک روستایی صادر شد، گفت: در سال جاری نیز برای صدور هزار و ۵۰۰ فقره دیگر هدف‌گذاری شده است.

وی اظهارکرد: سنددار کردن زمین‌ها و املاکی که در روستاها قرار دارند، از وظایف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است، که تعداد کل سندهای صادر شده برای املاک موجود در روستاهای استان‌، ۱۹ هزار و ۵۰۰ فقره می‌باشد.

 طرح هادی

مدیرکل بنیاد مسکن قم همچنین اجرای طرح هادی روستایی را نیز از جمله وظایف این نهاد انقلابی دانست و گفت: در مورد ۱۲۴ روستای بالای ۲۰ خانوار استان به صورت ۱۰۰ درصد طرح هادی به اجرا گذاشته شده است.

وی اضافه کرد: در ۶۹ روستای استان نیز افق طرح هادی گذشته و بازنگری طرح صورت گرفته است.

بلدی با اشاره به اینکه طبق قانون، طرح هادی  مختص روستاهای بالای ۲۰ خانوار است، گفت: قم دارای ۷۶ روستای کمتر از ۲۰ خانوار است که برای این روستاها، طرح هادی نداریم، بلکه تعیین محدوده داریم که ۴۰ روستا تعیین محدوده آن انجام شده و بقیه نیز در حال انجام است.

وی بیان داشت: سال گذشته ۵۰ جلسه کمیته تصویب و همچنین ۱۹ جلسه کمیته فنی را برگزار کردیم، تا بتوانیم قسمتی از مشکل‌های طرح هادی را رفع کنیم.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم، پاسخگویی به استعلام‌ها را از وظایف بنیاد مسکن ذکر کرد و گفت: به منظور جلوگیری از تخلف‌ها و ساخت‌ وسازهای غیرمجاز، سال قبل سه هزار استعلام از بنیاد مسکن استان به دهیاری‌ها صورت گرفت.

مقاوم ساری خانه های روستایی

وی با اشاره به طرح مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی گفت: بر اساس این طرح سالانه باید ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در مناطق روستایی کشور مقاوم‌سازی شوند، که در حال حاضر ۵۰ درصد خانه‌های روستایی استان مقاوم‌سازی شده و به ۹ هزار و ۳۰۰ واحد نیز تسهیلات پرداخت کردیم.

بلدی همچنین یادآور شد: امسال ۲ میلیارد ریال تسهیلات برای مقاوم‌ سازی واحدهای مسکونی روستایی، با نرخ پنج درصد و باز پرداخت ۲۰ ساله تعیین شد.

وی در ادامه با اشاره به تسهیلات پیش‌بینی شده برای واحدهای مسکونی آسیب دیده از بارندگی و سیل خاطرنشان کرد: هزار و ۲۰۰ فقره تسهیلات به واحدهای خسارت دیده در استان ارائه و یک کمک بلاعوضی نیز انجام شده و خانه‌هایی که در اثر بارندگی دچار نم‌زدگی شده بودند، تعمیر شدند، که نیمی در شهر و نیمی دیگر در روستاها هستند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همچنین تصریح کرد: هر چند وظیفه این بنیاد در حوزه مسکن روستایی است، ولی هرگاه دولت و راه و شهرسازی طرح‌های ساخت مسکن داشته باشد، در صورتی که زمین مورد نیاز را تامین و متقاضیان واجد شرایط را معرفی کند، ما نیز در زمینه مسکن شهری فعالیت می‌کنیم.

مسکن ملی شهرستان کهک

وی با اشاره به طرح اقدام ملی مسکن افزود: در مرحله اول این طرح ۲۰ متقاضی در شهرستان کهک وجود داشت که عملیات اجرایی این واحدها شروع شده، در مرحله دوم نیز در حال برگزاری مناقصه برای ۸۰ واحد دیگر هستیم، راه و شهرسازی به محض اینکه افراد را مشخص کند و زمین در اختیار ما قرار دهد این کار را می‌کنیم.

بلدی در خصوص تکلیف املاک مهر زمین گفت: درابتدا اهالی فکر می کردن مستثنیاد هست اما منابع طبیعی طبق نقشه هوایی صورت گرفته  معلوم شد املاک مهر زمین از اراضی ملی استان است . بیناد مسکن نهایت همکاری را دارد خیلی از اهالی تشکل پرونده داده و مشکل آنها برطرف شده است .

وضعیت مهر زمین

وی گقت: نکته ای که لازم است در خوص مهرزمین بگویم این است که ما قطعات زیر چهارصد و 50متررا رایگان در اختیار اهالی قرار می دهیم بیش از این مقدار که قطعه های بزرگ است نمی توانیم رایگان واگذار کنیم ضمن اینکه پول فروش قطعات برای آبادانی خود روستا هزینه می شود.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم درخصوص مسکن 100واحدی طایقان گفت: در سفری که استاندار به روستاهای اطراف داشت تاکید براین شد که تمام زیر ساخت ها برق، اب ، گاز و تلفن رایگان در اختیار ساخت واحدها قرار بگیرد.

 

 

 

پاسخی بگذارید