تاریخ : 1402/11/24 12:10
شناسه : 406791

شمارش معکوس برای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری شتاب گرفته است و مردم با توجه به معیارهایی که دارند در حال بررسی برای شناخت بهترین نماینده ها هستند.

انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در راه است و تنها کمتر از ۲۰ روز دیگر این ماراتن سیاسی در کشور برگزار می‌شود.

چیزی که عیان است حضور حماسی مردم در این روز است، موضوعی که قطعاً رو سفیدی آن به مردم خواهند ماند و با مشارکت بالای خود تمام دشمنان را رو سیاه خواهند کرد.

در تمام برهه‌های حساس کشور مردم حضور و مشارکت خود را نه تنها وظیفه و تکلیف بلکه به عنوان یک واجب شرعی می‌دانند و برای آمدن و نیامدن پای صندوق رأی هیچ حجت و حرفی باقی نمانده است.

اما اینکه بعد از انتخابات هم نمایندگان انتخابی به وعده وعیدهای خود عمل می‌کنند باید گفت نمایندگان لازم است قدر هر رأی مردم را بدانند چرا که این مردم رأی خود را با وجود تمام مشکلات اقتصادی، معیشتی و اجتماعی و حتی وجود هزاران دروغ و تبلیغ از سوی دشمن روانه راه مجلس رفتن نمایندگان کردند.

عملکرد قوی مجلس علاوه بر توسعه و آبادانی و پیشرفت، دستاورد مهم دلگرمی مردم را به دنبال دارد و اینکه مردم را پشتوانه همیشگی نظام خواهد کرد.

در کردستان سال‌های زیادی مردم از کم‌برخورداری موجود در جامعه که نشأت گرفته از وضعیت اقتصادی، اجتماعی، معیشتی و نبود اشتغال بود رنجیده خاطر شدند، در حالی که در ماه‌های اخیر افتتاح پروژه‌های ۲۰ ساله و یا پروژه‌های متوقف شده و خاتمه یافته در نهایت شادی و شوق زیادی را در کردستان ایجاد کرد.

برخی محرومیت‌ها علاوه بر فقیر نشان دادن شهر و استان‌ها مردم را هم ناامید و دل‌زده می‌کند که با سرو سامان گرفتن پروژه‌ها امید روانه زندگی و کار مردم می‌شود.

با توجه به اینکه «بهارستان» اصلی‌ترین نهاد قانونگذاری در کشور را در دست دارد پس با همت و اراده راسخ و البته داشتن تجربه و تخصص و قدرت چانه‌زنی نمایندگان می‌توان موجب وضع و لغو برخی قوانین سازنده و یا دست و پا گیر شد که آبراه توسعه اقتصادی را به استان‌ها باز کند.

 

رفع تبعیض و نابرابری اولویت نماینده منتخب باشد

قربانعلی میهمی از ساکنان شهر قروه است وی در خصوص اینکه یک نماینده باید دارای چه خصوصیاتی باشد به این مورد اشاره می‌کند: یک نماینده یا نامزد نمایندگی باید اولویتش در کار ابتدا عدالت و رفع تبعیض باشد. شاید مهم‌ترین خواسته مردم از نمایندگان مجلس پس از نشستن بر کرسی نمایندگی مجلس نگاه بالسویه به شهروندان و رفع مشکلات منطقه باشد. آنچه بیش از هر چیزی مردم، مخصوصاً مردم مناطق محروم مثل همین استانمان را می‌آزارد، تبعیض و بی عدالتی است.

علی دانشجو و از اهالی استان گیلان است. وی در خصوص توقعاتش از نماینده مجلس آینده چنین پاسخ گفت: یک نماینده باید نگاه از بالا به پایین نسبت به شهروندان را کنار بگذارد.

وی می‌گوید: اگر نماینده از ایمان تهی باشد و هدفش از نمایندگی غیر از خدمت به خلق باشد با نشستن بر کرسی نمایندگی ممکن است دچار نخوت شود و آن فردی نباشد که قبل از انتخاب شدن بود.

در گذر از خیابان‌های سنندج جلوی بوفه‌ای با چند نفر که جلوی این مکان ایستاده بودند و نام کاندیدای مورد نظر خود را می‌بردند، با آنها همکلام شدم. من هم از آنها در خصوص اینکه آیا در انتخابات شرکت می‌کنند یا نه و اینکه نامزدشان باید چگونه باشد، پرسیدم. آنها که در صحبت با همدیگر تقریباً به جمع‌بندی هم رسیده بودند، بلافاصله در پاسخ به سوال من گفتند که نامزدی را انتخاب خواهیم کرد که در خصوص رانت‌خواری حرف برایمان داشته باشد و اینکه از رانت‌خواری و فامیل‌بازی باید بپرهیزد. هم خودش و هم مانع بشود در ادارات کسی فامیل‌بازی نکند، در یک کلام «پرهیز از رانت‌خواری و فراهم‌آوردن زمینه برای رانت‌خواران».

 

نماینده صدای مردم باشد

جوانان سنندجی بیان کردند: نماینده باید شجاع باشد، شجاعت برای اینکه در مجلس صدای مردم باشد و هرگونه ملاحظه را در دفاع از حقوق مردم کنار بگذارد و مردم را بر مصالح خود و عده‌ای خاص ترجیح بدهد.

پارمیدا محمدی از دختران حاج قاسم سنندج نیز مطالبه خود را از نماینده مجلس برقراری عدالت در چهارچوب قانون و مقررات و ارتباط با مردم و شنیدن مشکلات آنها خواند.

وی معتقد است برای فرد اصلح باید میزان علم و مهارت و نحوه صحبت و رفتار نماینده را شناخت و باید همه بدانند انتخابات در تعیین سرنوشت کشور و توسعه استان ما نقش دارد و باید آگاهانه فرد نماینده را انتخاب کنیم.

فادیا قادرپور از دانش‌آموزان رأی اولی کردستان است و می‌گوید: بخاطر کوری چشم دشمن هم که شده رأی می‌دهم و از نمایندگان انتظار دارم که گره‌ای از مشکلات مردم بگشاید و در مجلس حرفی برای گفتن داشته باشد.

وی داشتن شناخت از مشکلات مردم را لازمه دانش یک نماینده خواند و گفت: انتخابات موجب همبستگی بین مردم می‌شود و اینکه کشورهای بیگانه می‌دانند که مردم همیشه پشت انقلاب هستند پس تلاش می‌کنند مردم را از این حضور بازدارند اما ما با افتخار در این انتخابات سرنوشت ساز شرکت خواهیم کرد.

طیبه سالخورده است که می‌گوید در طول دوران عمرش در انتخابات زیادی شرکت کرده و شرکت در این رویداد را رسالت و وظیفه همه افراد می‌داند.

 

وی می‌گوید: وقتی من بی‌سواد می‌توانم در انتخاب سرنوشت کشور اثرگذار باشم دلیلی ندارد که در انتخابات شرکت نکنم.

این بانوی سنندجی افزود: گرانی اجناس معیشت مردم را دچار مشکل کرده و این فقط مربوط به شهر و کشور ما نیست و می‌تواند در هرجایی وجود داشته باشد.

 

مشکلات را قاطی ماجرای انتخابات و سرنوشت کشور نکنیم

وی گرچه سواد ندارد اما تحلیل را خوب بلد بود و تورم و گرانی و مشکلات را بهانه‌های واهی دشمنان داخلی و بیرونی برای دلسرد کردن مردم خواند و عنوان کرد: در هر جای جهان فقیر و غنی، توانمند و کم‌بضاعت وجود دارد و قیمت کالاهای بازار برای عده‌ای بی اهمیت و برای عده‌ای سرسام‌آور است اما دلیلی ندارد این دردها را قاطی ماجرای انتخابات و سرنوشت کشور کنیم.

وی در پاسخ اینکه در انتخابات شرکت می‌کنم، با جسارت و البته صدای نسبتاً بلند و قاطع گفت: من ۱۰۰ در صد رأی می‌دهم چرا که خودم و امنیت و آرامش شهرم را دوست دارم اما از نماینده می‌خواهم در شأن این مردمی که شب و روز با زحمت فراوان تلاش می‌کنند اما تعداد زیادی از آنها از عهده مخارج برنمی‌آیند تلاش کند و فقط به فکر خود و اطرافیانش نباشد.

در ادامه به سراغ چند دختر دانشجو رفتم تا از آنها در مورد انتظاری که از نماینده خود دارند بپرسم، آنها خود را سحر، دلنیا، فاطمه و سعیده دانشجوی رشته مهندسی آب و خاک و روانشناسی معرفی کردند.

دلنیا اینگونه شروع کرد: دانشگاه جز اصلی‌ترین بخش‌های مطالبه‌گر کشور است، و باید بیش از هر نهادی به آن توجه شود خصوصاً ایجاد بازار کار مطمئن و دایمی که دانشجویان را دلگرم کند.

وی گفت: قطعاً وظیفه ما به عنوان بخشی از جامعه که دارای سواد بیشتری هستیم در انتخاب فردی آگاه، متخصص و با سواد به عنوان نماینده بیشتر از هر کس دیگر است و باید در معرفی افراد لایق بین خانواده و آشنایان همت کنیم.

 

نماینده منتخب باید به فکر توسعه کردستان باشد

این دانشجوی سنندجی بیان کرد: هرکسی که از کردستان به مجلس بهارستان راه پیدا کند، قطعاً وظیفه سنگینی نسبت به باقی نمایندگان سایر استان‌ها دارد و باید برای قرار دادن کردستان در مسیر توسعه حسابی همت ورزد.

فاطمه هم اینگونه ادامه داد: پیگیری مطالبات اقتصادی مردم، بررسی مافیاهای کشور و پیگیری مسایل خاص استان‌ها ازجمله مهم‌ترین مطالبات مطرح شده از نمایندگان است که باید توسط هر فرد راه یافته به بهارستان به جد دنبال شود.

وی گفت: رأی دادن اهمیت زیادی دارد اما مسئله اصلی انتخاب فردی اصلح است که رسالت اصلی مردم است و باید به طور جد هم دنبال شود وگرنه عواقب ان دامنگیر مردم خواهد شد.

سحر هم بیان کرد: شفافیت به عنوان یکی از اصلی‌ترین مطالبات و پاسخ‌گویی نمایندگان در برابر مردم در ایجاد ارتباط بی‌واسطه نمایندگان و مردم و تحکیم حاکمیت به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر مطرح است.

 

رأی ما دشمن را مأیوس می‌کند

دانشجوی اهل مریوان ساکن سنندج هم گفت: حضور و مشارکت مردم در انتخابات تنها یک شاهراه دارد و آن هم بودن نمایندگانی فسادستیز، کارآمد، و افرادی با همت در راه ثبات اقتصادی، بهبود وضعیت معیشتی و فضای کسب و کار، حمایت از جوانان دارای ایده و نخبه، رونق تولید، رفع مشکلات بازنشستگان، کنترل بازار مسکن، ایجاد اشتغال برای جوانان ممکن می‌کند.

سعیده زارع گفت: پای صندوق بروم قطعاً فردی را انتخاب می‌کنم که نزدیک‌ترین فرد با دارا بودن ویژگی‌های فوق باشد.

محمدرضا هم یک جوان ۳۵ ساله است که به دست فروشی مشغول است، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بازار سنندج کساد است و وضعیت معیشت مردم در بدترین حالت ممکن است و فردی که قرار است از طرف کردستان به مجلس برود حقیقتاً باید برنامه خود را در محور بهتر کردن همین وضعیت اقتصادی و معیشتی قرار دهد.

 

نماینده مجلس برای رفع معضلات قدم بردارد

وی بیان کرد: خود من جرأت ازدواج کردن ندارم چون کسی با شرایط کنونی نمی‌تواند به ازدواج فکر کند مگر مایه‌دار باشد یا جیبش پر باشد، حقیقتاً کردستان مملو از جوان بیکار تحصیل کرده و مجرد است که حتی قدرت فکر کردن به مسایل مربوط به ازدواج و بچه دار شدن را به خود نمی‌دهند و نماینده مجلس و یا هر فرد دیگری که توسط مردم انتخاب می‌شوند باید برای رفع معضلات ما همت کنند.

وی اذعان کرد: رأی دادن آسان است هرچند شرایط زندگی مردم سخت و در مضیقه باشد، اما باید نمایندگان هم مشکلات مردم را از یاد نبرند و با ایجاد اشتغال فراوان در کردستان عمده مشکلات استان را مرتفع کنند و دانستن این موضوع سخت و دور از دانش نیست که اگر فردی دلسوز راهی مجلس شود قطعاً برای این موضوع تلاش می‌کند.

نتیجه سخن اینکه مطالبه مردم از مجلس ارزیابی گذشته و حال و اندیشیدن فکری برای تغییر وضع کنونی است که خارج از توان فرد انتخابی نیست چرا که با سماجت و ارایه بندهای الحاقی در حوزه اشتغال‌زایی براساس آمایش سرزمینی می‌تواند گره گشایی وضع موجود باشد.

برای معیارهای انتخاب یک نماینده مجلس کارآمد و توانا باید همت همگانی گمارد، چرا که در نهایت چهار سال بهارستان در اختیار آنها است، اگر بحث‌های اقتصادی، معیشتی و اشتغال بیشتر مورد توجه نماینده انتخابی و دولت متبوع قرار گیرد شرایط بهتر خواهد شد و انگیزه مردم هم بیشتر خواهد بود.

مردم کردستان همیشه در برهه‌های حساس مانند برگزاری انتخابات در کنار سایر هموطنان نقش آفرینی کرده و این بار هم وظیفه ملی خود را به بهترین نحو انجام خواهند داد.

انتخاب برخی مدیران استانی از میان نخبگان و تحصیل کردگان و متخصصان استانی از جمله مطالباتی است که انتظار می‌رود نماینده انتخابی مردم کردستان در بهارستان آن‌را عملی کند، و داشتن برنامه برای بهبود زندگی مردم استان و تقویت معیشت اقشار ضعیف‌تر هم در صدر خواسته‌ها قرار دارد.

حضور مردم کردستان پای صندوق رأی می‌تواند علاوه بر ادای وظیفه ملی و همگانی به گونه‌ای هم در پیگیری مطالبات استانی مؤثر باشد، و نکته مهم اینکه در حال حاضر بحث بیکاری و تنگنای معیشتی فشار زیادی بر مردم استان وارد کرده که با انتخاب صحیح در پای صندوق رأی ورق به نفع مردم و در راستای رفاه اجتماعی و معیشتی آنها برخواهد گشت.

پاسخی بگذارید