نگاه «مجله مهر» به هفته‌ای که گذشت؛
تاریخ : 1402/12/19 11:02
شناسه : 407513

گرچه حذف گزینه «عجله دارم» از تاکسی‌های اینترنتی در حمایت از حقوق مسافران بود اما راننده‌ها معتقدند دریافتی آنها صرفه اقتصادی ندارد و حق و حقوق آنها از سوی شرکت‌ها به درستی تامین‌ نمی‌شود.

به نقل ازخبرگزاری مهر، گروه مجله: هفته سوم اسفند ماه در حالی سپری شد که بالاخره صدای اهالی استان سیستان و بلوچستان بعد از هیاهوی انتخاباتی شنیده شد و رسانه‌های مختلف به سیل و مشکلاتی که در این منطقه به وجود آمده بود پرداختند. اینجا در گزارش آخر هفته مهم‌ترین وقایع و حاشیه‌های روزهای گذشته را مرور می‌کنیم.

 

صدای رانندگان تاکسی‌ها اینترنتی به گوش کسی می‌رسد؟

بهمن ماه بود که سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در نشستی اعلام کرد گزینه «عجله دارم» مصداق بارز گران‌فروشی است و تاکسی‌های اینترنتی با استفاده از این گزینه بدون ارائه خدمات ویژه‌ای، مبلغی اضافی دریافت می‌کنند. بعد از آن رئیس سازمان تعزیرات حکومتی «احمد اصانلو» نیز از شرکت‌های تاکسی‌های اینترنتی درخواست کرد که گزینه عجله دارم را فوراً از برنامه‌های خود حذف کنند.

«مجله مهر» نیز در گزارشی با عنوان «من عجله ندارم» به ابعاد این موضوع پرداخت که با واکنش گسترده‌ای از سوی کاربران همراه بود. در نهایت آخر هفته اعلام شد که زور «اسنپ» و «تپسی» به سازمان تعزیرات نرسیده و گزینه عجله دارم از تاکسی‌های اینترنتی حذف شده است.

گرچه گزینه «عجله دارم» به صورت نامشخص و بدون در نظر گرفتن خدمات ویژه‌ای قیمت مسیر را برای مسافران افزایش می‌داد؛ اما با توجه به نظرات کاربران در گزارش «این برده‌داری نوین نیست؟» به نظر می‌رسد آنها معتقدند هزینه سفرها به قدری پایین و میزان کمیسیون شرکت‌ها به قدری زیاد است که خیلی اوقات صرفه اقتصادی ندارد. بنابراین ضروری به نظر می‌رسد لازم است مطالبات رانندگان و سفیران تاکسی‌های اینترنتی هم شنیده و حق و حقوق آنها به درستی از سوی شرکت‌ها تأمین شود.

 

چشم و چراغ ایران در سیل و آب گرفتگی

سیل بار دیگر گریبان‌گیر سیستان و بلوچستان شد؛ استانی که علیرغم ثروت فراوان محرومیت‌ها و مشکلات بسیاری دارد. این بار اخبار سیل زیر سایه اخبار انتخاباتی گم شده بود تا اینکه «حجت الاسلام محمد قمی» رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در استان حاضر شد و گرچه با تأخیر، اما به تدریج اغلب رسانه‌ها پای کار آمدند تا نیازمندی‌ها و شرایط این استان آن طور که باید و شاید شنیده شود. مجموعه اخبار حاکی از آن است که به واسطه این حادثه، ۴٠٠ روستا دچار آب‌گرفتگی شده و ۶۴۰ میلیارد ریال به مناطق عشایرنشین خسارت وارد شده است. این خسارات شامل خطوط انتقال آب آشامیدنی، راه‌های دسترسی و چاه‌های مال‌داری عشایر می‌شود.

 

همچنین به‌گفته «مجتبی سعادتیان»، معاون اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان: «بارندگی‌های اخیر به ۳۷ قلعه، بنا و بافت تاریخی در استان خسارت وارد کرده، بر اساس ارزیابی‌های اولیه و اطلاعات واصله از شهرستان‌ها، این بناها از ۱۰ تا ۴۰ درصد دچار خسارت شده‌اند که امکان افزایش این آمار نیز وجود دارد.»

«مجله مهر» در دو گزارش «تشنه یک لیوان آب، بعد از سه روز باران!» و «محرومیت‌های نم‌گرفته» روایتی میدانی از روستاهای جنوب استان سیستان و بلوچستان منتشر کرد. علاوه بر رسانه‌ها، تعدادی از چهره‌های شناخته شده نیز از تریبون‌های مختلف تلاش کردند به کمک مردم بشتابند. «رسول خادم» ورزشکار پیشکسوت کشورمان نوشت: «سیل زندگی هزاران نفر از هموطن‌های روستایی بلوچمان را مختل کرده و آب خانه‌هایشان را گرفته است. وسایل محدود زندگی‌شان نابود شده و این مردم برای بازگشت به شرایط عادی زندگی نیاز به کمک دارند.»

با گذشت بیش از یک هفته از این سیل، آب‌گرفتگی اکثر معابر برطرف شده اما هنوز رفت و آمد به تعدادی از روستاها در شهرستان چابهار و دشتیاری با مشکل مواجه است. حضور رئیس‌جمهور در روستای سیل‌زده «دور» که چهارشنبه عصر صورت گرفت باعث شد امیدها را در دل مردم این منطقه زنده شود و برطرف شدن ضعف زیرساخت‌ها را نزدیک‌تر ببینند.

البته چهار سال پیش که سیلی این چنینی در این استان به وقوع پیوست، امید بر این بود که زیر ساخت‌ها اصلاح شود و اقدامات لازم صورت بگیرد تا مردم مجبور به تحمل دوباره این شرایط نباشند. سیل زمستان ۱۴۰۲ گرچه خسارت جانی به دنبال نداشت اما یادآوری کرد که یک اقدام جهادی، قاطع و کارآمد لازم است تا نام سیستان و بلوچستان از لیست محروم‌ترین‌ها فاصله بگیرد و بارندگی‌هایی که می‌تواند برای کم‌آبی این منطقه سرورآفرین باشد دردسرساز نشود.

 

خطر آتش‌سوزی در متروی تهران

خرابی و قطعی مترو اولین بار نیست که در تهران اتفاق می‌افتد و به نظر می‌رسد قرار نیست آخرین بار هم باشد. اما این دفعه ماجرا یک خرابی معمولی نبود بلکه آتش‌سوزی در ایستگاه متروی شوش باعث تعطیلی خط یک می‌شود. پس از وقوع این آتش‌سوزی، آتش نشانان فوراً خود را به محل حادثه می‌رسانند و عملیات اطفای حریق را آغاز می‌کنند. تا کنون علت این حادثه اتصالی برق اعلام شده است.

مسؤولان تلاش کردند این آتش‌سوزی برای پایتخت‌نشین‌ها مشکل‌ساز نشود. به دستور «مهدی علیزاده» مدیر عامل شرکت اتوبوسرانی، ناوگان ویژه‌ای برای خدمت رسانی به مردم در شامگاه یکشنبه اختصاص پیدا کرد و این خدمت رسانی ویژه تا زمانی که خط یک مترو به وضعیت عادی برگردد ادامه داشت.

البته آتش‌سوزی خط یک مترو، تنها خبر درباره خرابی مترو در این هفته نبود؛ گروهی از شهروندان و مسافران اعلام کردند خط ٣ مترو نیز در برخی ایستگاه‌ها از جمله «منیریه» دچار اختلال بوده است، در حالی که شرکت متروی تهران این موضوع را رد کرده است.

مدتی پیش زمانی که مواردی از اختلال در خطوط متروی تهران ایجاد شده بود تعدادی از کادر فنی مترو به سوال خبرنگار مهر این گونه پاسخ دادند: «این موارد پس از ۴، ۵ سال پیش آمده بود و قرار نیست به زودی باز هم پیش بیایید.» اما اکنون با گذشت کمتر از سه ماه همان مسئله در ابعاد بزرگ‌تر و خطرناک‌تر اتفاق افتاده است. برخی بر این عقیده‌اند که مستهلک شدن ناوگان حمل و نقل عمومی در بخش‌های مختلف به ویژه در مترو، احتمال وقوع این حوادث را بیشتر می‌کند و اگر فکر اساسی درباره نوسازی زیرساخت‌ها صورت نگیرد باید آماده حوادث جدی‌تر از اینها باشیم!

 

خطر قحطی در غزه

«ویلیام جان نیسون» چهره شناخته شده فیلم‌های آمریکایی که در اثر مشهور «ربوده شده» نقش اصلی را بازی کرده بود با انتشار یک ویدئو از خود گفت: «کشتار و آسیب زدن به کودکان غزه باید تمام شود و کودکان ربوده شده باید آزاد شوند. کودکان زخمی و بیمار هیچ نوع دسترسی به کمک‌های پزشکی ندارند.»

صهیونیست‌ها گرچه شاهد حمایت‌های جهانی از فلسطین و غزه هستند اما از اعمال هیچ جنابتی علیه مردم غزه کوتاهی نمی‌کند. برای مثال بیش از صد نفر فلسطینی گرسنه که در شمال غزه منتظر کامیون‌های غذا رسانی بودند را مورد هدف قرار دادند. به دنبال این حمله ١٠٠ نفر کشته و ٧۶٠ نیز زخمی شدند. این حمله در حالی در زمان غذارسانی اتفاق افتاد که بنا بر گزارش یک نشریه فرانسوی، قحطی در غزه تقریباً اجتناب ناپذیر است.

چیزی نمانده حملات گسترده اسرائیل به غزه به شش ماه برسد اما هنوز خبری از آتش بس نیست. مسلمانان فلسطینی در نوار غزه در حالی به استقبال ماه مبارک رمضان می‌روند که گرسنگی در این منطقه از مرحله بحران عبور کرده و به یک فاجعه انسانی عظیم نردیک می‌شود.

اسرائیل در غرب رفح نیز با هدف قرار دادن چادرهای آوارگان فلسطینی در نزدیکی بیمارستان اماراتی، جنایت جدیدی مرتکب شد. بر اساس گزارش وزرات بهداشت فلسطین دست کم ١١ نفر شهید و ۵٠ نفر در این حمله زخمی شدند که بیشتر آنها کودکان بودند. علاوه بر اینها با توجه به اعتراف رسانه‌ها و گزارش یک پزشک گُردان نیروهای اسرائیلی مشخص شد که در چند ماه اخیر، نظامیان اشغالگر بارها اقدام به غارت دارایی‌های فلسطینی‌ها کرده‌اند.

همه این آمارها بخشی از حقیقت هفته اخیر در غزه است؛ گرچه تعداد شهیدان از ۳۰ هزار نفر گذشته است اما با این وجود مردم این منطقه دست از اعتقاد و آرمان خود بر نمی‌دارند. برگزاری نماز جمعه روی ویرانه‌های «مسجد الفاروق» در شهر رفح یکی از جلوه‌های همین اعتقادات است که در روزهای گذشته مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران اواسط هفته از تریبون خود در مجمع سران کشورهای صادرکننده نفت به خوبی استفاده کرد تا از مظلومیت مردم غزه دفاع کند. او گفت: «امروز در فلسطین کودکانی‌اند که لنگ و دل تنگ یک لقمه نان هستند. همچنین هزاران نفر چندین ماه است که زیر آوار مانده‌اند و بمباران بی‌وقفه فرصتی برای بیرون کشیدن اجساد آنها فراهم نکرده است. سیاست‌های آمریکا غزه را در آستانه قحطی جدی قرار داده است و شواری امنیت سازمان ملل از برقراری آتش‌بس ناتوان است.»

 

گرگ ایرانی به آرزویش رسید

«هادی چوپان» مرد خبرساز دنیای ورزش در هفته اخیر بود؛ بدن‌ساز حرفه‌ای، تنها ایرانی و دومین آسیایی که توانسته قهرمان «مستر المپیا» شود، امسال نیز عنوان قهرمانی مسابقات «آرنولد کلاسیک» را به دست آورد. گرگ ایرانی بعد از قهرمانی گفت: «آرزویم بود با آرنولد عکس داشته باشم اما امروز کاپ قهرمانی از او گرفتم و بسیار خوشحالم.» چوپان این حرف را زمانی زد که نمی‌دانست قهرمان زندگی‌اش در هنگام اجرای نمایشش با او عکس و فیلم می‌گیرد و او را بابت حرکاتش تحسین می‌کند.

خوب است یادآوری کنیم در رشته پا را وزنه‌برداری این هفته نیز دو قهرمان داشته‌ایم. «محسن بختیار» در رقابت‌های جام جهانی پا را وزنه‌برداری در امارات رکورد آسیا را شکست و قهرمان شد؛ همچنین «احمد امین زاده» با کسب مدال طلا، قوی‌ترین پا را وزنه‌بردار جهان شد و او هم به مقام قهرمانی در دسته +١٠٧ رسید.

دنیای فوتبال هم گرچه روزهای نسبتاً آرامی را سپری کرد اما حاشیه‌هایی در آن قابل توجه بود. از آنجایی که «ای‌اف‌سی» کنفدراسیون فوتبال آسیا اولتیماتوم داده است که تا فرودین ماه تکلیف مالکیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس روشن شود، وزرات ورزش اعلام کرد فرایند واگذاری باشگاه پرسپولیس در حال انجام است.

در شرایطی که از گوشه و کنار از «سازمان تأمین اجتماعی» به عنوان خریدار باشگاه پرسپولیس یاد می‌شود مدیر کل نظارت بر شرکت‌های سازمان تأمین اجتماعی در مصاحبه تلویزیونی گفت: «موضوع خرید باشگاه پرسپولیس توسط تأمین اجتماعی مطرح نیست بلکه پیشنهاد شده به جای بخشی از بدهی سنگین دولت به سازمان تأمین اجتماعی، باشگاه پرسپولیس منتقل شود. ما درخواستی برای خرید باشگاه نداده‌ایم و این پیشنهاد احتمالاً از سوی خود دولت است.»

واگذاری این دو باشگاه تهرانی به بخش خصوصی ماجرایی کهنه و پر پیچ و خم شده که بارها تا مرحله نهایی شدن پیش رفته و باز به نقطه اول بازگشته است. مدیر مجوز باشگاهی فدراسیون فوتبال می‌گوید: «متاسفانه در ایران گروهی هستند که اصلاً دوست ندارند دو باشگاه استقلال و پرسپولیس واگذار شوند و هر وقت کار تا یک جایی خوب پیش می‌رود این گروه وارد عمل می‌شوند؛ گویی که منفعت‌شان در این است که این دو باشگاه بدون مالک بمانند.

پاسخی بگذارید