معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، در خصوص نوع تغذیه در فصل سرما، توصیه هایی ارایه داد.
سیدمهدی میرغضنفری گفت: افرادی که مزاج
سرد دارند در فصول سرد سال بیشتر بیمار میشوند و در مقابل افراد گرم مزاج کمتر بیمار
شده و در صورت بیماری به سرعت بهبود مییابند.
وی افزود: افراد خصوصاً سرد مزاجان باید
مصرف سردیجات همچون ماست، دوغ و پنیر را به حداقل برسانند.
میرغضنفری ادامه داد: شیر اگر گرم شده و
داخل آن عسل و زنجبیل باشد نسبت به سایر لبنیات بهتر است.
وی افزود: سالادها اکثراً سرد هستند مصرف
کاهو و خیار و گوجه بدن را سرد میکند و افراد باید سبزی خوردن را جایگزین سالادها
قرار دهند.
میرغضنفری گفت: ورزش مزاج را به سمت گرمی
میبرد و به همه افراد توصیه میشود برنامه منظمی برای ورزش داشته باشند.
وی تاکید کرد: سرد مزاجها هنگام خواب سر
را با کلاه و روسری بپوشانند.
میرغضنفری گفت: افراد بعد از استحمام بلافاصله
از منزل خارج نشوند تا باد سرد با آنها برخورد نکند و حتماً از سینوسها مراقبت کنند.
وی افزود: عسل حل شده در آب ولرم، شیره
انگور و دم نوشهایی مانند گل بابونه بسیار مناسب است.
میرغضنفری گفت: مصرف کشمش و مویز و شیرینیهای
طبیعی مانند انجیر توصیه میشود.
وی افزود: به طور کلی شناخت مزاج و رعایت
اصول سبک زندگی سالم متناسب با مزاج فرد موجب ارتقای سلامت عمومی بدن خواهد شد.