در جلسه هیات دولت مطرح شد؛
گروه: سیاسی / دولت
تاریخ : 1402/11/30 11:03
شناسه : 407321

رییس جمهور خواستار افزایش رصد و نظارت بر بازار عمده‌فروشی و خرده‌فروشی به شکلی ملموس برای مردم با توجه به انتصاب قائم‌مقام وزیر صمت در حوزه بازرگانی شد.

سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز یکشنبه در جلسه هیأت دولت، با تاکید بر حل مشکلات حوزه دارو و نظارت بر حسن اجرای طرح «دارویار» از رئیس سازمان برنامه و بودجه خواست با همکاری و هماهنگی مسیولان مربوط موضوع مطالبات داروخانه‌ها را حل و فصل و گزارش آن را ارائه کند.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به گزارش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از مشکلات حوزه آب و هوا و ریزگردها در برخی استان‌ها، با تاکید بر اهمیت سلامت مردم و حفاظت از محیط زیست برای دولت، دستگاه‌های مسئول به ویژه سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف کرد، اقدامات عملی و مؤثر خود را برای رفع این مشکلات و بالا بردن شاخص سلامت کشور شتاب دهند.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتصاب قایم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در حوزه بازرگانی تصریح کرد: انتظار این است، رصد و نظارت بر بازار به نحوی افزایش یافته و تغییر کند که تقویت نظارت بر بازار عمده‌فروشی و خرده‌فروشی برای مردم ملموس باشد.

تلاش بیشتر بخش اطلاع‌رسانی دولت و روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی برای تبیین مؤثر اقدامات و تلاش‌های دولت و ارتباط مستقیم و رودروی مسئولان با اقشار مختلف مردم برای تشریح عملکرد دولت و رفع گره‌های ذهنی آحاد جامعه از دیگر تأکیدات رئیس جمهور در جلسه امروز هییت دولت بود.

در ادامه جلسه امروز وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تاکید رئیس جمهور مبنی بر بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت‌های اقتصاد دریامحور، گزارشی از اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه ارائه کرد.

بر اساس این گزارش در یک سال و نیم گذشته فقط در بندر شهید رجایی ۲۰ درصد افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری ایجاد شده و با توجه به سرمایه‌گذاری توأمان دولت در توسعه بنادر بزرگ و کوچک، ظرفیت تخلیه و بارگیری بندری کشور در مرز ۳۰۰ میلیون تن قرار دارد.

به گفته وزیر راه و شهرسازی دولت در کنار توسعه و افزایش ظرفیت بنادر بزرگی چون شهید رجایی، امام خمینی و شهید بهشتی، در بنادر کوچک و مردمی نیز سرمایه گذاری‌های خوبی داشته که در نتیجه آنها بندر خمیر، بندر سیریک، اروندکنار و بوموسی به بهره‌برداری رسیده و بنادر گناوه، دیر و کنگان نیز در مراحل پایانی ساخت و بهره‌برداری قرار دارند.

بذرپاش با بیان اینکه با بهره‌برداری از بندر بزرگ مکران ظرفیت بندری کشور ۲۰۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت، خاطرنشان کرد: در ۱۱ ماهه ابتدایی امسال تجارت دریایی کشور بیش از ۹ درصد، ترانزیت دریایی ۳۴ درصد و ورودی مسافر از مرزهای دریایی نیز ۱۰ درصد رشد داشته است.

وزیر راه و شهرسازی این افزایش ظرفیت‌ها در بخش بار و مسافر دریایی را حاصل بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در کنار سرمایه‌گذاری‌های دولت عنوان کرد و گفت: در حال حاضر فقط در تکمیل فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار شاهد ۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی هستیم و برای عملیات اجرایی فاز ۲ این بندر با همکاری بخش خصوصی نیز فراخوان داده شده است.

بذرپاش همچنین از عملیات در حال اجرای ساخت ۱ میلیون تن سیلوی غلات، افزایش ۳۰ درصدی مکنده‌های مکانیزه غلات که سرعت بارگیری و تخلیه را چند برابر می‌کند و سفارش ساخت ۴۰ دستگاه شناور دریایی به ارزش معادل بیش از ۱۲۰ میلیون دلار به شرکت‌های داخلی خبر داد و افزود: همه شاخص‌ها در بخش تجارت دریایی رشد قابل ملاحظه‌ای داشته و در نتیجه موجودی کانتینری و فله‌ای در بخش تخلیه و بارگیری در بنادر کشور کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به کاهش ترافیک و معطلی کامیون‌ها در گمرک آستارا به کمتر از یک سوم که در نتیجه اجرای دو اقدام نوبت‌دهی از مبدا و بهره‌برداری از مسیر جدید ترانزیتی حاصل شده است، اظهار داشت: با بهره‌برداری کامل از این مسیر ترانزیتی دیگر شاهد ترافیک و معطلی کامیون‌ها در این بخش نخواهیم بود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این جلسه با بیان اینکه تا پیش از دولت مردمی در مجموع ۱۸ دستگاه آشکارساز کامیونی در کشور راه‌اندازی شده بود، از راه‌اندازی ۱۱ دستگاه جدید در دولت مردمی خبر داد و تصریح کرد: با پشتیبانی که دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال کشور در این زمینه داشته، کار آنها رونق خوبی پیدا کرده و اخیراً از برخی کشورهای منطقه نیز سفارش دریافت کرده‌اند.

خاندوزی همچنین با اشاره به تاکید رئیس جمهور در زمینه کنترل بخشنامه‌ها و ابلاغیه‌ها در حوزه تجاری و گمرکی به منظور ارتقای اعتماد فعالان حوزه تولید و تجارت، از کاهش تعداد بخشنامه‌های صادر شده در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال به ۱۱۶ بخشنامه در برابر ۲۳۵ بخشنامه صادره در مدت مشابه سال قبل اشاره کرد که کاهش بیش از ۵۰ درصدی داشته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه به برگزاری پرشور جشنواره موسیقی فجر اشاره کرد و گفت: با توجه به استقبال و علاقه مردم، امسال در راستای برقراری عدالت فرهنگی قیمت بلیط‌ها را در جشنواره موسیقی فجر کاهش دادیم تا در ۱۶ استانی که این جشنواره به شکل همزمان برگزار شد، مردم بتوانند بیشتر و بهتر از آن بهره ببرند.

وزیر امور خارجه نیز در جلسه امروز هییت دولت با اشاره به استمرار جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در نوار غزه و کرانه غربی و شرایط بحرانی شمال غزه و رفح، اظهار داشت: در عین حالی که حماس به نمایندگی از مردم غزه طرح جامعی را برای توقف نسل‌کشی، رفع محاصره انسانی، تبادل اسرا و بازسازی غزه ارائه داده است، رهبران مقاومت هشدار داده‌اند که هر گونه اقدام نظامی علیه ساکنان رفح، پیامدهای متقابل سختی در پی خواهد داشت.

امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به هیچ‌کدام از اهداف اعلامی خود دست نیافته و به همین دلیل همچنان بر طبل جنگ و تهدید می‌کوبد به آمریکایی‌ها هشدار داد، دست از ریاکاری و سخن گفتن از آتش‌بس در عین ترغیب رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح دست بردارد.

وزیر امور خارجه با اشاره به موضع صریح جمهوری اسلامی ایران از ابتدای نسل‌کشی در غزه خاطرنشان کرد: ایران از هر گونه راه‌حل فلسطینی که تأمین کننده امنیت منطقه و حقوق ملت فلسطین باشد قویاً حمایت می‌کند.

وزیر کشور نیز در این جلسه در گزارشی از اقدامات این وزارتخانه در ارتباط با انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری گفت: وزارت کشور با همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط زمینه لازم را برای برگزاری پرشور انتخابات فراهم کرده است.

رئیس جمهور در آغاز جلسه امروز ضمن توصیه همه مسیولان اجرایی به بهره گرفتن از برکات ماه شعبان، اصلاح جامعه را هدف مشترک مسیولان در جامعه اسلامی دانست و افزود: شرط تحقق این هدف برخورداری از صلاحیت فردی است و وقتی انسان خودساخته، مصلح و مخلص باشد کلام او در دیگران نفوذ و اثرگذاری خواهد داشت.

پاسخی بگذارید