در گفت وگو با روزنامه شاخه سبز مطرح شد؛

شاخه سبز-هیفاء پردل- انتخابات یکی از اساسی ترین عناصر دموکراسی می باشد. این فرایند به مردم قدرت تعیین سرنوشت خود را می دهد.
با پیروزی انقلاب اسلامی مردم توانستند در تعیین سرنوشت خود نقش آفرینی کنندپیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 مهم ترین نماد دموکراسی و مردم سالاری دینی شکل گرفت و بعد از پیروزی انقلاب تاکنون کشور با انتخابات متعددی روبرو شد .
انتخابات به عنوان مهم ترین عرصه حضور مردم در صحنه تصمیم گیری برای تعیین سرنوشت خویش در جوامع مردم سالار شناخته می شود، در نتیجه، انتخاب نامزدهای مورد نیاز برای تصدی مسئولیت ها اهمیتی معادل تعیین آینده یک نظام و مملکت را دارد.
رای دهنده با انجام این عمل حقوقی و سیاسی، که به وسیله ی آن نماینده یا نمایندگان انتخاب می گردند، در اداره ی امور سیاسی جامعه ی خود، مشارکت می کند. در کشورها و نظام های مختلف تعیین سرنوشت مردم به دست خویش بعنوان یک اصل مسلم و غیر قابل خدشه پذیرفته شده است.
چند تن از اساتید دانشگاههای قم در گفت گو با خبرنگار روزنامه شاخه سبز دیدگاههای خود را نسبت به اهمیت و مشارکت مردم در انتخابات 11 اسفند مطرح کردند.
انتخابات نماد دموکراسی .
یکی از اساتید گروه مدیریت دانشگاه حضرت معصومه (س) با اشاره به اهمیت انتخابات در نظام جمهوری اسلامی گفت: انتخابات یکی از اساسی ترین عناصر دموکراسی می باشد. این فرایند به مردم قدرت تعیین سرنوشت خود را می دهد و نقش مهمی در تثبیت نظام سیاسی دارد. شرکت در انتخابات به عنوان یک رویداد سیاسی بسیار مهم دارای اهمیت قابل توجهی است و میتواند به شما فرصتی برای ایجاد تغییر و تحول در جامعه بدهد.
وحید شرفی افزود: با امکان رأیگیری برای کاندیداهایی که برنامهها و ایدئولوژیهایی را ترویج میکنند که به نظر شما برای اجتماع بهترینها هستند،میتوانید در فرایند تغییر و توسعه سیاسی و اجتماعی مشارکت کنید علاوه بر آن شرکت در انتخابات به دانشجویان فرصتی میدهد تا مشارکت سیاسی را تجربه کنند و اهمیت مشارکت آنها در سیاست را درک کنند. این امر میتواند به تقویت شهروندی فعال و مسئولیتپذیری کمک کند.
به گفته وی؛ شرکت در انتخابات در ساحت فردی، نمود رشد شخصیت، و در ساحت جامعه نشانهی بلوغ سیاسی و اجتماعی است انتخابات تجلی جمهوریت در نظام سیاسی کشورهاست و دیکتاتورهای واقعی کسانی هستند که مردم را (به هر بهانهای)از شرکت در انتخابات منع یا دلسرد میکنند..
شرفی بیان کرد: علاوه بر این، در جمهوری اسلامی ایران انتخابات جزئی از منظومهی فکری و اعتقادی و عبادی اسلام و نظام اسلامی است که مردم را دارای حق و تکلیف برای شرکت در سرنوشت سیاسی خود میداند و ریشهی این باور را در قرآن و کلام معصومین (ع) یافته است.اینجانب،علاوه بر شرکت در انتخابات، وظیفهی خود میدانم از همه دانشگاهیان و فرهیختگان ارجمند دعوت کنم در این جهاد عمومی و جشن ملی شرکت کنند و با انتخاب شایسته، مسیر پیشِ رویِ ایران اسلامی را روشنتر شکوهمندتر و قدرتمندتر از پیش سازند.
میدان انتخابات را خالی نکنیم
عضو علمی دانشگاه پیام نور استان قم گفت: انتخابات و انتخاب فرد اصلح فرصت مغتنمی برای نشان دادن ارادت ملت به شهیدان و ارزش های انقلاب اسلامی است برای بیان این نکته باید به توصیه شهید حاج قاسم را در ذهن مرور کنیم که گفته بود «هم وطن من هرگز میدان جنگ را خالی نمی کنم تو نیز هرگز میدان انتخابات را خالی نکن»
فاطمه شکردست افزود: برای ادای دین و احترام به شهدای گرنقدر رای هرکدام از ما هدیه ای است برای شهدای این مرز بوم پس باید خود را موظف به حضور در پای صندوق های رای بدانیم اگر رای دادن مهم نبود آنقدر دشمن برای رای ندادن ما تبلیغ نمی کرد.
به گفته وی؛شرکت در انتخابات در ساحت فردی نمود رشد و شخصیت و در ساحت سیاسی نشانه بلوغ سیاسی و اجتماعی است انتخابات تجلی جمهوریت در نظام سیاسی کشور ها است ودیکتاتوری واقعی کسانی هستند که مردم را به هر بهانه ای از حضور در صندوق های رای دلسرد می کنند.
شکردست عنوان کرد: مردم در نظام جمهوری حق و تکلیف دارند تا در سرنوشت خود مشارکت کنند با انتخاب فرد شایسته مسیر پیش روی ایران اسلامی را شکوهتر از پیش بسازیم.
کاهش مشارکت یعنی کاهش امنیت ملی و اقتصادی
حجت الاسلام مهدی سعیدی عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور با اشاره به این که انتخابات تجلی اراده اجتماعی ملت است گفت: انتخابات تجلی اراده مردم نسیت به تعیین سرنوشت اجتماعی و سیاسی و هم چنین مظهر مردم سالاری دینی است اگر مشارکت ما کم تر شود یعنی امنیت اقتصادی وعمومی ما آسیب خواهد دید پس کسانی که قلب آنها برای ایران می تپد برای اقتدار ایران و ایرانی برای امنیت خودمان و دل شاد نکردن دشمن باید پای صندوق های رای حضور داشته باشیم.
وی افزود: برای اصلاح امور اقتصادی و فرهنگی و هم چنین برای پاسداری از خون شهدا هرچه باشکوه تر در انتخابات 11 اسفند حضور خواهیم داشت راه برون رفت از مشکلات قهر کردن با صندوق رای نیست با انتخاب فرد اصلح می توان امور اقتصادی و فرهنگی و سیاسی را اصلاح کرد.