گروه: سایر / یادداشت
تاریخ : 1398/05/22 23:57
شناسه : 208650
 


زهره مهرنوروزی - اصحاب رسانه مثل همیشه اول وقت در تالار مدائن که امسال برای برگزاری جشن انتخاب شده بود حاضر بودند. شهردار با معاونانش، استاندار با معاونانش، نمایندگانی نیزاز  شورای شهر حضور داشتند مدیران دیگری نیز در تالاردیده می شد که صد البته این حضور آنان وبرگزاری این مراسم جای تقدیر داشت.

به اندازه سال های خبرنگاریم می دانم که خبرنگاری واقعی دو خانواده دارد یکی خانواده خونی یا شناسنامه ای که نشان دهنده  اصالت و ریشه اوست و خانواده دومش جامعه ای است که  به آن تعلق دارد و نسبت به تک تک افراد آن جامعه مثل خانواده خودش احساس وظیفه می کند و بخاطر آنها به دل خطر می زند تا حقی پایمال نشود.

بجد معتقدم خبرنگاری حرفه مقدسی است و این را تنها خود خبرنگاران می دانند براستی کدام هدیه، کدام مراسم می تواند دلشورهای دائم  خانواده های  خبرنگاران را جبران کند؟ اما او در درونش نهادینه شده که برای هدف بزرگتری خلق شده که در روزمرگی و زیستن خلاصه نمی شود. وامامراسم روزخبرنگار درقم  مجری مراسم آقای رضا حسینی زاده گوینده اخبار شبکه خبربود.در ابتدا سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با تبریک این روز به همه خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار داشت: این جشن با همکاری و مشارکت استانداری، شهرداری و خانه مطبوعات قم برگزارشده است.

وی خطاب به خبرنگاران گفت: باید تلاش کنیم در جهت امیدبخشی به جامعه حرکت کنیم تا بتوانیم روزهای خوبی را برای آینده متصور باشیم. در ادامه حجت‌الاسلام حبیب‌الله فرحزاد استاد حوزه علمیه شغل خبرنگاری را شغلی پرمخاطره خواند و ابراز کرد: خبرنگاری مستلزم دقت فراوان است، خبرنگاران هم می‌توانند برای جامعه بهترین استفاده را داشته باشند و هم بدترین استفاده را.

فرحزاد با تأکید بر اینکه خبرنگاران باید از حاشیه‌سازی و وابستگی‌های سیاسی اجتناب کنند، خاطرنشان کرد: خبرنگاران باید به‌دوراز حاشیه‌سازی و جهت‌گیری به هیچ‌گرایشی اخبار خود را منتشر کنند. وی با بیان اینکه خبرنگاران نقش مهمی در امنیت، سلامت و فرهنگ‌سازی جامعه دارند، تصریح کرد: باید پیش از انتشار یک خبر ابتدا بازتاب آن بررسی شود تا موجب پیشمانی نشود.

استاد حوزه علمیه قم در پایان گفت: از تمامی مسئولان فرهنگی تقاضا داریم همان‌طور که آیین عاشورا و محرم را احیاء کردند آیین غدیر را نیز بیش‌ازپیش فرهنگ‌سازی کنند. حالا نوبت به خبرنگاران که در مجموع 12دقیقه برای حرف زدن فرصت داشتند سید جواد اشرفی از خبرگزاری فارس، خانم عسگری از خبرگزاری شبستان، اصغر چهره قانی از ایلنا و خانم آقا نوری از واحد خبر صداو سیمای قم.

در ادامه مراسم سرپرست خبرگزاری فارس در قم با بیان اینکه ورود به عرصه خبرنگاری در کشور به‌ویژه شهر مقدس قم به‌صورت حرفه‌ای انجام نمی‌گیرد، تأکید کرد: این امر نیازمند سازوکاری است که باید اصلاح شود و این موضوع به عرصه خبر استان ضربه زده است و فضای رسانه برای فعالیت فضای نامطلوبی است. سید جواد اشرفی با تأکید بر اینکه در عرصه خبر نیازمند طرح و ایده هستیم، خاطرنشان کرد: در استان قم حدود 300 خبرنگار داریم اما فعالیت چندانی از بسیاری از آن‌ها شاهد نیستیم و اگر این خبرنگاران فعالیت داشتند الآن نباید شاهد چنین مشکلاتی در جامعه  شهر قم باشیم. 

وی هوای جامعه خبری قم را ابری توصیف می کند واز مسئولان می خواهد که دراین  زمینه چاره اندیشی کنند. در ادامه صادق  چهرقانی سرپرست خبرگزاری ایلنا با تأکید بر لزوم ارج نهادن به کار خبرنگاران اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم به قلم سوگند یادکرده و این ارزش کار خبرنگار را می‌رساند.

چهرقانی دردهای حرفه خبرنگاری را شیرین ارزیابی و خاطرنشان کرد: عوام دردهای این حرفه و اهل معرفت مقدسات و آرمان‌هایش را می‌بینند، خبرنگار واقعی ضد منافع ملی نیست بلکه عین منافع ملی است.

سپس فاطمه عسکری سرپرست خبرگزاری شبستان خطاب به مدیران اظهار داشت: متأسفانه مدیران ما با نگاه از بالا به پایین به جایگاه خبرنگار نگاه می‌کنند زیرا کسانی را دوروبر خود می‌بینند که تنها خبرنگار نما هستند، خبرنگاران واقعی کسانی نیستند که به طمع کارت هدیه دور میزهای نشست‌های خبری می‌نشینند. دربین صحبت کنندگان هرچه سر می چرخاندی اثری از «مرتضی داستانی» بزرگ مطبوعات استان قم خبری نبود، اینجا بود می فهمیدی چرا مطبوعات مکتوب قم در سخنرانی امروز حضور نداشتند.

درادامه خانم محبوبه آقا نوری به نمایندگی از خبرنگاران صدا و سیمای قم  پشت تریبون ایستاد. وی که حرف دل خیلی از ماها  را بازگو می کرد گفت: از مسولان می خواهیم  وقتی به انها زنگ می زنیم تا مصاحبه ای انجام دهیم نگویند درجلسه هستیم  ویا بهانه ای دیگری بیاورند. وی تاکید کرد مدیران مارا مقابل خود نبینند بلکه ما خبرنگاران در کنار آنها هستیم تا با همکاری هم بتوانیم به مردم خدمت کنیم .

درادامه استاندار قم گفت: خبرنگاران برای مدیران یک تکلیف بوده و در ارائه گزارش عملکرد ساعی و کوشا باشند و یکی از ملاک‌های ما در ارزیابی مدیران میزان پاسخگویی آنان به خبرنگاران و شهروندان است. بهرام سرمست با بیان اینکه لازمه خبرنگار بودن  را داشتن سه مهارت دانست و گفت: داشتن مهارت کلامی تا بتواند حرف خود و جامعه را بیان کند، مهارت دوم ایجاد یک رابطه تفاهم‌آمیز بین خود و مدیران است که ما از این رابطه غافل هستیم و من به‌عنوان یک مدیر برای راستی آزمایی به روابط عمومی تکلیف می‌کنم که دغدغه‌های خبرنگارانی که پشت تریبون آمدند را مکتوب کرده و پیگیری کنند. وی با بیان اینکه مهارت سوم مهارت تبادل اطلاعات است، افزود: ما همه در حال انجام یک فعالیت اجتماعی مشترک هستیم و باید از خبرنگاران به‌عنوان کسانی که این رسالت اجتماعی را پذیرفته‌اند سپاسگزار باشیم.

  درادامه مثل دوسال قبل قرعه کشی انجام شد و به 20نفر از خبرنگاران را که بشخصه اسامی یکی، دو نفراز آنها را  تاکنون نشنیده بودم و در هیچ محفل خبری هم ندیده بودم کمک هزینه سفر کربلا ، کمک هزینه سفر مشهد و کارت هدیه که نامشان در قرعه درآمده بود اهدا شد و این مراسم با صرف نهار به پایان رسید. درکل مراسم شاد و خوبی بود، اما ورای برگزاری این مراسم ها، تکریم و تجلیل واقعی خبرنگار زمانی اتفاق می افتد که دو هفته منتظر جواب یک مدیر برای  انجام مصاحبه اش نباشد مثل معاون شهرسازی شهردار قم که در حاشیه یکی از جلسات استانداری خبرنگار را منتظر می گذارد و تلفن هایش را جواب نمی دهد، پیام هایش را نادیده می گیرد بطوری که حتی متوسل شدن به روابط عمومی هم نمی تواند این مدیر را به مصاحبه قانع کند.

تکریم و تجلیل واقعی خبرنگار زمانی رخ می دهد که مسئول محترم به خبرنگار اعتماد کند و او را در لیست سیاه تماس های خود قرار ندهد. خبرنگار دشمن مسئولان نیست او یک سرباز فرهنگی است که می کوشد فاصله بین مردم و مسئولین را بردارد هدف او کمک به مردمش است و هموار کردن راه خدمت به مسئولین.

  برایم همیشه جالب بوده و هست که همیشه مدیران وظیفه خبرنگاران را گوشزد می کنند واما نمی گویند که وظیفه آنها در قبال خبرنگاران چیست. نکته دیگر در این مراسم آقای حسن بختیاری( نائب رئیس شورای شهر) به عنوان فرماندار و مرتضی حیدری( فرماندار قم ) به عنوان نائب رئیس  شورای شهر معرفی شدند اشتباهی بود که مجری برنامه که از خارج قم آمده بود و به نام مدیران و پست آنها اشراف نداشت گفته شد. 

نمی دانم در شهری که هنرمندان نامی و مجریان خوبی در آن حضور دارند چه نیازی به دعوت ازمجریان خارج از قم است این هزینه های اضافی برای چیست؟ نکته دیگری  اینکه براساس  اصل 44قانون اساسی قرارشد غالب کارها به بخش خصوصی واگذار شود  برنامه ای که چند سالی است به طور جد در کشورمان و استان ما دنبال می شود، اما چرا برگزاری چنین  جشن هایی را که می توانست خانه مطبوعات که یک نهاد مردمی است برگزار کند دولتی ها اجرای آن را به خانه محول نکردند مگر نه اینکه واگذاری بخشی از امور به بخش خصوصی یک برنامه راهبردی اقتصاد مقاومتی است پس چرا در این دست موارد لازم الاجرا نشد.

امیدوارم مسئولین برگزار کننده  به نکته های اشاره شده را که از سر دلسوزی بود خرده نگیرند و حق نقد این مراسم را از ما نگیرند، امیدوارم.  من آنچه شرط بلاغست با تو مي گويم. تو خواه از سخنم پند گير و خواه ملال

انتهای پیام /

پاسخی بگذارید