جانشین دبیر ستاد امر به معروف استان قم :
گروه: استان ها / قم
تاریخ : 1400/11/18 09:45
شناسه : 400836

زهره مهرنوروزی-«امر به معروف» و «نهی از منکر» دو فریضه بزرگ و دو فرع از فروع ده‌گانه دین مبین اسلام محسوب می‌شوند.

گذشته از عنایت خاص قرآن کریم به این موضوع و نیز سیره‌ی نظری و عملی پیامبراکرم(ص) و دیگر اولیای دین، در نگاه امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام امر به معروف و نهی از منکر جایگاه ممتاز و ویژه‌ای دارد. از دیدگاه آن حضرت این دو فریضه برکات فراوانی در جامعه اسلامی به دنبال دارد و در مقابل ترک آنها مستوجب نزول بلا و خطرات زیادی است.
ستاد امر به معروف استان قم یکی از فعالترین ستاد های امر به معروف کشوراست در این زمینه شاخه سبز  گفتگویی با سید محمد تقی حسینی جانشین دبیر ستاد امر به معروف استان قم  انجام داده است که می خوانید:
جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم با یبان اینکه حوزه امر به معروف و نهی از منکر بسیار گسترده است گفت: آمران به معروف و ناهیان از منکر به‌ویژه مطالبه‌گران می‌توانند در عرصه‌های مختلف همچون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، بهداشت و درمان، منابع طبیعی، محیط زیست و اداری اقدام و مطالبه‌گری کنند.
ایجاد لشکر سایبری
سیدمحمدتقی حسینی، جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم  ضمن دعوت از عموم علاقه‌مندان جهت ایجاد یک لشکر سایبری مطالبه‌گری به ویژه مطالبه‌گری از مسئولان، بیان کرد: یکی از سیاست‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر توسعه کمی و کیفی گروه‌های مطالبه‌گر است.
وی با اشاره به اهمیت مطالبه‌گری، اظهار کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و سیاست‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر یکی از مسائل مهم و اساسی بحث مطالبه‌گری به‌ویژه مطالبه‌گری از مسئولان است که در دستور کار ستاد قرار دادیم.
حسینی تصریح کرد: از آنجا که معروف و منکر در مصادیق محدود و خاص منحصر نیست، لذا آمران به معروف و ناهیان از منکر به‌ویژه مطالبه‌گران می‌توانند در عرصه‌های مختلف همچون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، بهداشت و درمان، منابع طبیعی، محیط زیست و اداری اقدام و مطالبه‌گری کنند.
جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم حمایت‌های مادی، حقوقی و قضایی را از مزایای این برنامه برشمرد و اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم گروه‌های امر به معروف و نهی از منکر و مطالبه‌گر را ساماندهی کنیم چاره‌ای جز انسجام‌بخشی و ایجاد وحدت رویه در بین گروه‌ها نداریم.
وی گفت: تشکیل شورای اصلی ستاد به ریاست آیت‌الله سعیدی نماینده محترم، ولی فقیه و ریاست ستاد استان، تشکیل شورای معاونین ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان،تشکیل جلسات هیأت اندیشه‌ورز، حضور در جلسات استانی و دستگاه‌های اجرایی و اداری و صدا و سیما جهت تبیین سیاست‌های ستاد و ارائه گزارش فعالیت‌های ستاد و  حضور در جلسات قرارگاه ۱۹ دی، قرارگاه ثارالله و گروه‌های فعال در عرصه احیای فریضتین از جمله این اقدامات است.

تشکیل شورای تخصصی
حسینی تصریح کرد: درحوزه معاونت اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد می توان به  تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر در کلیه ادارات و دستگاه‌های اجرایی و ارتباط و نظارت مستمر بر آن‌ها، تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه‌های استان، تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر در کلیه بانک‌های استان، تشکیل شورای تخصصی امر به معروف و نهی از منکر در اتاق اصناف و اتحادیه‌های مربوطه، تشکیل شورای تخصصی امر به معروف و نهی از منکر در اماکن گردشگری و هتل‌ها ،تشکیل گروه‌های جهادی و مطالبه‌گر در استان و آموزش و نظارت مستمر بر عملکرد آن‌ها (۲۸ گروه)، برگزاری جلسات هماهنگی با مسئولین گروه‌های جهادی برای ایجاد وحدت رویه در عمل به وظایف مصوب و تقدیر و تشکر از گروه‌های فعال در عرصه امر به معروف و نهی از منکر به ویژه گروه‌های مطالبه‌گر و الگو‌های موفق اشاره کرد.
 وی با اشاره  به حوزه رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش اظهار کرد: در راستای تبیین سیاست‌های ستاد و نهادینه کردن فریضتین و تبدیل آن به یک فرهنگ عمومی مواردی از قبیل درخواست کتبی و پیامکی از خطبا، وعاظ، اساتید سطوح عالی حوزه علمیه، ائمه جماعات مساجد و مدارس و ادارات استان، خواهران مبلغ و مشاورین مراکز حوزوی در جهت تبلیغ، ترویج و گسترش فریضتین نسبت به بیان برای عموم مردم و مراجعین (بیش از ۱۰ هزار نفر)، انعقاد تفاهم‌نامه با مراکز مختلف در جهت ترویج، پژوهش، آموزش و عمل به فریضتین، برگزاری کلاس‌های آموزشی در ادارات به ویژه در آموزش و پرورش، برگزاری همایش‌های توجیهی برای ائمه جماعات مساجد و مدارس استان در راستای احیای فریضتین صورت گرفته است.
جانشین دبیر ستاد امر به معروف استان قم افزود: برگزاری مسابقات در راستای فرهنگ‌سازی امر به معروف و نهی از منکر در سطوح مختلف، حضور مسئولین ستاد در برنامه‌های مختلف صدا و سیما
ی استان به مناسبت‌های مختلف برای ترویج و گسترش فرهنگ فریضتین و ارائه گزارش فعالیت‌های ستاد،حمایت‌های مادی و قضایی از گروه‌های مردمی فعال در عرصه فریضتین و مطالبه‌گری (جامعه اسلامی ناصحین، مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر، مؤسسه شمیم عفاف، طرح پارسا)، جلسات توجیهی و تبیینی با دستگاه‌های فرهنگی استان برای انجام تبلیغات محیطی در سطح شهر در راستای ترویج و گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و عدم بی‌تفاوتی نسبت به ترک معروفات و انجام منکرات و برگزاری جلسات توجیهی ـ. آموزشی برای گروه‌های مطالبه‌گر در سطح استان از دیگر اقدامات حوزه رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش است.
ایجاد سایت برای مطالبه گران اجتماعی
حسینی در ادامه راه‌اندازی سایت ستاد استان و کانال در شبکه‌های اجتماعی و ارتباط مستمر با خبرگزاری‌های استانی را از فعالیت های حوزه روابط‌عمومی و همچنین انتصاب مسئولین دفاتر قضایی و نظامی ستاد و ارتباط مستمر با این دفاتر جهت حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر به ویژه مطالبه‌گران اجتماعی را در حوزه عملکرد دفاتر قضایی و نظامی برشمرد.
وی با اشاره به حوزه معاونت پشتیبانی و منابع انسانی گفت: فعال کردن دبیرخانه ستاد، نظارت بر اموال سرمایه‌ای و مصرفی جهت جلوگیری از هر گونه اسراف و استفاده حداکثری از نیرو‌های ستاد و مردمی از جمله این اقدامات است.
جانشین دبیر ستاد امر به معروف استان قم تاکید کرد: حضور گسترده در اولین دوره ملی آموزش امر به معروف و نهی از منکر که از سوی ستاد کشوری اعلام شده است، توسعه کمی و کیفی گروه‌های جهادی مطالبه‌گر، توجه به مسأله مهم مسجد محوری در جهت ترویج فریضتین با استفاده از ظرفیت بی‌نظیر مساجد استان و توجه ویژه به اصناف از اهم برنامه ها در سال جاری است.
حسینی با اشاره به اهمیت آموزش در امر به معروف گفت: در سال 99در استانداری ، آموزش و پرورش و سازمان آب و فاضلاب قم دوره های آموزش امر به معروف و نهی از منکر برگزارشد و گواهینامه نیز اعطا شد.
وی با بیان اینکه امر به معروف فقط به حجاب و عفاف خلاصه نمی شود افزود: 80موضوع امر به معروف وجود دارد که مردم داوطلبانه در آن عضو هستند.
جانشین ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم بیان کرد: در قم 60گروه در زمینه امر به معروف فعالیت می کنند اما 30گروه فعال هستند و در میدان عمل یاور ستاد هستند.
حسینی  اظهار داشت: در صداوسیما، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و اصناف و بانک  شورای تخصصی امر به معروف و نهی از منکر فعال است.
وی بیان کرد: در واقع اگر بخواهیم جامعه‌ای سالم و پویا داشته باشیم و جامعه را اصلاح کنیم باید به امر به معروف پایبند باشیم و چاره‌ای جز احیای این فریضه نداریم.
حسینی تصریح کرد: در جامعه نمی‌توان بالای سر هر کس پلیس و ناظر قرار داد، امر به معروف و نهی از منکر مسئولیتی اجتماعی برخواسته از فطرت و عقل است و باید این نظارت همگانی نهادینه شود تا بسیاری از مشکلات رفع گردد.
جانشین ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم افزود: اگر حتی آیه‌ای و روایت و سیره‌ای درباره امر به معروف نداشتیم که بسیار داریم، عقل سلیم اقتضا می‌کند که نسبت به جامعه و همکار و خانواده بی‌تفاوت نباشیم.
وی تصریح کرد: دغدغه‌مندی آمران به معروف و ناهیان از منکر جای تقدیر دارد، در این باره نیز کارهای خوبی انجام شده و ستاد، گروه‌های مردمی، مؤسسات و گروه‌های جهادی پای کار هستند.
جانشین ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم بیان کرد: هر حرکتی در جامعه تأثیرگذار است و اگر نبودند وضعیت بدتر بود، گرچه در قم نیز آسیب‌هایی وجود دارد و همین کم نیز بسیار زیاد است و حتی یک مورد در شأن قم نیست.
حسینی افزود: آنچه از دغدغه‌مندان می‌خواهیم قرار گرفتن در زمره گروه‌های جهادی است، در این بازه گروه‌های زیادی فعال هستند، به عنوان گروه مطالبه‌گر باید در جهت امر به معروف تلاش بیشتری صورت بگیرد.
وی گفت: امر به معروف و نهی از منکر دامنه‌ای گسترده دارد و فقط مختص حجاب و عفاف نیست، متدینین باید پای کار بیایند، در این خصوص قانون حمایت تصویب شده و شعبه ویژه‌ای جهت رسیدگی در دادسرا فعال است و وکیل معاضدتی نیز گرفته و از فعالان حمایت می‌شود.
جانشین ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم عنوان کرد: همه باید پای کار باشند،  دراین زمینه به عنوان ستاد آمادگی لازم را برای صدور مجوزها داریم و در حال رفع نواقص نیز هستیم تا شهر کریمه اهل‌بیت علیهم‌السلام شهری سالم و الگویی برای کشور باشد.
وی گفت: از تمامی افراد و گروه‌ها که در زمینه‌های مختلف عمل می‌کنند، دعوت می‌کنیم تا برای ایجاد یک لشکر سایبری مطالبه‌گری ستاد امر به معروف را یاری کنند.
حسینی یاد آورشد: عموم علاقه‌مندان برای اخذ مجوز گروه جهادی مطالبه‌گر می‌توانند به سایت http://motalebh.ir/ مراجعه و ثبت‌نام کنند.

پاسخی بگذارید