سرمقاله-هیفاء پردل
ایران اسلامی این افتخار را دارد که به برکت حضور هشتمین ستاره تابناک امامت حضرت امام رضا علیه السلام و حضور پر برکت حضرت معصومه اخت الرضا سلام الله علیها و از سویی وجود حرم مطهر حضرت شاهچراغ برادر این امام همام و دیگر امامزادگان جلیل شان از مقاصد مهم برای گردشگری زیارت به شمار رفته و میزبان زائرانی از کشورهای اسلامی باشد.
گردشگری که برای کشور ارزآور و با توجه به تحریم ظالمانه می تواند درآمد و منبع اشتغال زایی باشد از سویی به دلیل عشق و ارادتی که ما ایرانیان به اهل بیت علیه السلام و امامان معصوم داریم زیارت مهم ترین هدف سفرهای ما است و با در بهترین فرصت ممکن قم؛ مشهد و یا شیراز مقاصد مهم ما برای سفرهای زیارتی است.
به ویژه در روزهای پیک سفر و مناسبتی به ویژه اعیاد نوروز؛ قربان و غدیر و از سویی دهه مهم کرامت دو شهر قم و مشهد مملو از زائران از نقاط مهم کشور خواهند بود حال بماند که آیا برای گردشگری زیارت در این پیک سفر دولتی ها برنامه ریزی منسجمی دارند یا خیر؟ زیرساخت ها ؛ حمل و نقل و مراکز اقامتی برای پذیرایی بیش از 30 میلیون زائر دو شهر مشهد و قم مهیا است یا نه؟ بودجه ای برای زیارت اختصاص یافته است یا خیر؟
روی سخن اجرای طرحی به نام «زیارت آسان» برای دهک های پایین جامعه و اقشار مختلف است تا آن ها هم با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد و معیشتی یک یک سفر زیارتی و معنوی مطلوبی برای آن ها فراهم شود.
طرح زیارت آسان چه زمانی کلید خورد؟
طرح زیارت آسان ؛ درست 25 فروردین ماه سال 1401 زمانی که شهید رئیسی کارگروه زیارت را بعد از 8 سال بی سامانی احیا کرد شروع شد وی در نخستین جلسه شورای عالی حج و زیارت بر ضرورت تسهیل و ارزان سازی سفر به اماکن زیارتی خارج و داخل کشور تاکید کرده و از دستگاههای مختلف خواسته بودند برای تمامی اقشار و دهک های جامعه شرایط زیارت آسان را فراهم کنند.
شهید رئیسی طی 12 مصوبه مهم که یکی از آن ها بر فراهم شدن زمینه های سفرهای هوایی وزمینی و اسکان ارزان برای همه اقشار جامعه تاکید شده بود وهم چنین نشست شورای ملی زیارت با حضور رییس جمهوری، تولیت آستان قدس رضوی، نماینده ولی تعدادی از وزرای مرتبط با موضوع زیارت، معاونان رییس جمهوری و استانداران سه استان زیارتی خراسان رضوی، قم و فارس و مسوولان محلی در جلسه شورای عالی زیارت برگزار شد.
از جمله مصوبات نشست شورای ملی زیارت تسهیل در زیارت زائران از اقصی نقاط کشور توسط قطار با حداقل زمان و مقرون به صرفه بودن سفر، تسریع در احداث جاده های در حال احداث بویژه توسعه خدمات زیرساختی در ارتباط با ریل و راه آهن و حتی حمل و نقل های درون شهری تا زمینه برای حضور زائران در مشهد، قم و شیرازفراهم شود.
طرح زیارت آسان خاک می خورد
اما با توجه با تاکید شهبد رئیسی و اختصاص بودجه زیارت در همان سال و از سویی احیای کارگروهی برای زیارت این طرح نه تنها اجرا نشد که هیچ حتی بر روی ریل وعده های مسئولان خاک می خورد و قربانی مافیای زیارت شده است این امر نه تنها زیارت را آسان نکرد بلکه برای دهک های پایین جامعه ؛ جامعه کارگری و غیره آسان نشد اما رویای شد چرا که در مناسبت های مذهبی افراد سودجویی پیدا می شوند که قیمت های نجومی بر روی مراکز اقامتی،اسکان ؛ حمل و نقل و بلیط قطار؛ اتوبوس و هواپیما می کشند که دهک های پایین جامعه دیگر حتی در خواب نمی توانند زیارت بارگاه امام رئوف را هم ببینند .
هنوز زمان زیادی به اربعین حسینی مانده و مافیای زیارت از هم اکنون بلیط هوایی و اتوبوس را پیش فروشی کردند و قیمت ها را افزایش داده اند که باید گفت صد رحمت به دولت و مردم عراق که با گذشت چندین سال از سقطو حکومت بعثی صدام اسکان و غذا و انواع نوشیدنی ها برای زائران امام حسین علیه السلام برای بیش از 20 میلیون رایگان است.
پرسشی که از دست اندرکاران امر زیارت به ذهن می رسد این است که آیا دهک های پایین جامعه این حق را ندارند که با توجه به بار مشکلات معیشتی و اقتصادی چشم آن ها به گنبد طلایی امام مهربانی روشن شود؟ چرا باید مصوبات این طرح تنها بر روی کاغذ سیاه و خاک خورده شود ؟ دلیل عدم اجرای طرح زیارت آسان چیست؟



